Γιατί χρησιμοποιώ μόνο Αγγλική ορολογία.

Γνωρίζω πολύ καλά πως η Ελληνική, είναι ίσως η πιο πλούσια και όμορφη γλώσσα του κόσμου. Και σε αυτό νομίζω δεν θα διαφωνήσουν και πολλοί.

Έτσι, μπορεί να φαντάζει λίγο περίεργο το γεγονός πως σε ότι γράφω ή λέω, επιλέγω να χρησιμοποιήσω τους Αγγλικούς όρους, σε αντίθεση με τα περισσότερα Ελληνικά blogs του χώρου.

Όχι, δεν την έχω ψωνίσει, ούτε απλά ακούγονται πιο cool (συγνώμη, πιο ψυχρά ήθελα να πω, ε;).

Υπάρχουν λόγοι που το κάνω και μάλιστα πολύ σημαντικοί.

Καταρχήν, κάποιες μεταφορές από τα Αγγλικά στα Ελληνικά είναι από αποτυχημένες έως γελοίες (βλέπε, cookie = μπισκότο δεδομένων). Φανταστείτε δηλαδή να σας έλεγα πως να διαγράφετε τα μπισκότα δεδομένων στον υπολογιστή σας. Θα ψάχνατε τα συρτάρια σας για ψίχουλα. Εγώ αυτό θα έκανα.

Θεωρώ όμως, και αυτό είναι το βασικό μου επιχείρημα, πως όταν ασχολείσαι με έναν τομέα, επιβάλλεται να χρησιμοποιείς την ορολογία που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος και την γλώσσα στην οποία υφίσταται ο μεγαλύτερος όγκος πληροφορίας.

Θέλω δηλαδή, όταν θα νιώσετε την ανάγκη να ψάξετε τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε, λίγο περισσότερο, και τότε σίγουρα θα απευθυνθείτε σε ξένες πηγές, να μπορείτε αμέσως να αγκαλιάσετε και να κατανοήσετε το νέο αυτό περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, μερικές λέξεις που θα χρησιμοποιούμε συχνά είναι.

Affiliate marketing
keywords
SERPS
Raking
PR
niche
backlink
link wheel
ebook
commission
authority
domain
hosting
article marketing
DNS
IP
target
competition
global
local
guest post
blog post
no follow
passive
passive income

…και πολλές πολλές άλλες.

Αν αυτές τις λέξεις, τις ανέφερα στις Ελληνικές τους εκδοχές, όταν θα ψάχνατε για περισσότερες πληροφορίες (και αφού το Ελληνικό web είναι εξαιρετικά φτωχό σε τέτοια θέματα) θα καταλήγατε να διαβάζετε κείμενα που δεν θα έβγαζαν κανένα νόημα για εσάς. Διπλός κόπος δηλαδή.

Εννοείται, πως ειδικά στην αρχή, όποιον νέο όρο χρησιμοποιώ θα τον εξηγώ αναλυτικότατα. Είναι σημαντικό όμως και εσείς, να ακολουθείτε την ροή και τις εξελίξεις στο PW.

Έτσι σιγά σιγά θα εμπλουτίσουμε το passive λεξιλόγιο μας και θα μιλάμε την ίδια γλώσσα με όλο τον πλανήτη.

Σχόλια

comments