Η ιστορία μου

Γεια σου είμαι ο Γιώργος. Γεννήθηκα τον Οκτώβρη του 1980 και τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια, κερδίζω το εισόδημα μου αποκλειστικά μέσα από το διαδίκτυο. Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ τον εαυτό πολύ τυχερό για μια σειρά από λόγους.

Όχι, δεν είμαι εκατομμυριούχος (ακόμα, χεχε), ούτε οδηγώ Porche cayenne (και ούτε πρόκειται). Έχω όμως αποκτήσει το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου μετά την υγεία. Το χρόνο.

Ναι, έχω την πολυτέλεια να διαθέτω τον χρόνο μου, όπως εγώ θέλω. Και προσπάθησα πολύ γι’ αυτό. Αλλά θα τα πούμε αυτά παρακάτω.

Θέλω να σας καλωσορίσω στο PassiveWeek και να σας προσκαλέσω να με ακολουθήσετε στο ταξίδι μου για μια πιο ελεύθερη ζωή.

Θα χαρώ πολύ, αν μου εμπιστευτείτε το email σας, ώστε να μπορώ να σας επικοινωνώ τα νέα μου.

Keep it passive,

Γιώργος

Η ιστορία μου

Γεννήθηκα τον Οκτώβρη του 1980 στην Πάτρα και απ’ ότι ενημερώθηκα από την μάνα μου αργότερα, από μικρός είχα απορίες. Τα νεύρα των γονιών μου τσατάλια, αφού κάθε τι που έβλεπα ή παρατηρούσα το συνόδευα με ένα “γιατί;”.

Γενικά πάντα με θυμάμαι να αμφισβητώ τα πάντα. Ήθελα (και θέλω είναι η αλήθεια) ότι κάνω να βγάζει νόημα. Σε μένα τουλάχιστον.

Το 1997 έπιασα την πρώτη μου δουλειά ως τεχνικός Η/Υ. Ήθελα να βγάζω μόνος μου λεφτά για κάποιο λόγο. Ακόμα θυμάμαι το φάκελο με τον πρώτο μου μισθό. Αυτό το συναίσθημα απλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Όταν αποφοίτησα το 1998 από το λύκειο, είχα ήδη αποφασίσει 3 χρόνια πριν, πως ήθελα να φύγω στο εξωτερικό για σπουδές. Ήταν ο πατέρας μου που με προέτρεψε και εγώ το αποφάσισα χωρίς να το πολυσκεφτώ.

Έμελλε να είναι η σοφότερη απόφαση της ως τότε ζωής μου.

Το 1999 λοιπόν με βρίσκει στην Αγγλία. Περίεργα τα πράγματα στην αρχή. Οταν είσαι 18 χρονών και ξαφνικά βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα δεν το λες και περίπατο στο δάσος.
Πέρασα πολλά εκεί, κυρίως όμορφα όμως. Αλλά ήταν και η εμπειρία που με άλλαξε για πάντα.
Εκεί είχα την μοναδική ευκαιρία να ανακατευτώ με άλλους λαούς και να μυηθώ σε νέες νοοτροπίες. Συνειδητοποίησα και απομυθοποίησα πολλά πράγματα.

Προσπάθησα να κρατήσω μόνο τα θετικά. Φυσικά είμαι σίγουρος πως δεν τα κατάφερα.

Στο μεταξύ, η απεριόριστη αγάπη μου για την μουσική, με οδήγησε το 2001 στην δημιουργία μιας μουσικής κοινότητας. Το Musicwave.gr, την πρώτη και μεγαλύτερη (πλέον) μουσική κοινότητα της χώρας. Μουσικά σχήματα, καλλιτέχνες και στιχουργοί από όλη την χώρα, είχαν για πρώτη φορά μια ενιαία πλατφόρμα για να μοιραστούν τις δημιουργίες τους και να επικοινωνήσουν. (Ναι, ήταν η πρώτη φορά, γιατί αν θυμηθείτε το mySpace ξεκίνησε 3 χρόνια μετά). Έτσι ξεκίνησε το Musicwave λοιπόν. Αλλά αυτή είναι μια αγάπη που θέλω τουλάχιστον 500.000 λέξεις για να την περιγράψω και με ακολουθεί ακόμα και σήμερα.

Επιστρέφοντας λοιπόν το 2003 με ένα καλό BSc στην Επιστήμη των υπολογιστών (BSc -Hons- Computer Science), είχα ήδη δουλειά. Πριν αποφοιτήσω και μετά από επαφές που είχα κάνει με το ΙΤΥ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών) στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, έπιασα δουλειά ως μηχανικός λογισμικού στην Ερευνητική Μονάδα 6.

Εκεί έμαθα πολλά. Πάρα πολλά είναι η αλήθεια.

Εκεί όμως είχα και τις πρώτες βασικές απορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί μια εταιρία. Και φαντάσου πως το εργασιακό περιβάλλον στο ΙΤΥ ήταν πλέον του ιδανικού. Αυτό βέβαια το έμαθα μετά.

Δεν μπορούσα να εξηγήσω λογικά κάποια πράγματα λοιπόν. Δεν έβγαζαν νόημα όπως είπα και πριν.

 • γιατί δουλεύουμε όλοι 9 με 5 (στην καλύτερη περίπτωση)
 • αν μπορώ να κάνω αυτό που μου ζητάνε σε 2 ώρες, γιατί να είμαι άλλες 6 στο γραφείο και να κάνω πως δουλεύω;
 • ποιος αποφασίζει πως θα γίνει τι;
 • ποιος αποφασίζει με ποιον τρόπο αποδίδω καλύτερα;
 • γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία;
 • τι γίνεται αν αυτό που επέλεξα (ή με επέλεξε) στα 18 μου, τελικά δεν μου αρέσει;

Αυτά και πολλά άλλα τέτοια που λέτε, τριβέλιζαν το μυαλό μου καθημερινά. Είμαι σίγουρος πως κάποια από αυτά έχουν περάσει και από το δικό σου το μυαλό.

Πέρασαν αισίως 2,5 χρόνια. Το learning curve είχε ολοκληρωθεί καιρό πριν και το μυαλό μου δεν την πάλευε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά γυρίζοντας σπίτι, να κοιμάμαι μερικές φορές στο αυτοκίνητο όταν σταματούσα σε φανάρια και εννοείται πως το βράδυ δεν είχα διάθεση να κάνω τίποτα. Η κατάσταση μου ρουφούσε κυριολεκτικά όλη μου την ενέργεια. Τη ζωή μου.

Παράλληλα, κάποιες διαφημιστικές είχαν δειλά ξεκινήσει να προσεγγίζουν το Musicwave.

Be the crazy one

Και τότε με χτύπησε το κυριότερο των ερωτημάτων. Έτσι θα πάει η ζωή μου; ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

Αφού δεν μπορούσα να απαντήσω σε τόσα και τόσα παράδοξα που έβλεπα, υπήρχε μόνο μια λύση. Να τα γράψω όλα μαζί στα παλιά μου τα παπούτσια και να δημιουργήσω τους δικούς μου κανόνες από την αρχή. Τον δικό μου κόσμο.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να πείσω τον εαυτό μου πως αυτό που πρέπει να κάνω, είναι να δουλεύω 10-12 ώρες την ημέρα, χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο, για κάποιο project που θα ολοκληρωθεί σε 10 χρόνια. Συγνώμη, αλλά 12 ώρες την ημέρα είναι η μισή μου ζωή. Δεν θα πάρω, ευχαριστώ.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να αναζητώ νέους τρόπους για εισόδημα και παράλληλα νέες εμπειρίες που θα με ενθουσίαζαν πραγματικά. Και αν τα συνδύαζα;

Να κάνω δηλαδή κάτι που με ενθουσιάζει και παράλληλα μου προσφέρει ένα ικανοποιητικό εισόδημα; Τέλεια!

Από εκείνη την στιγμή έχω κάνει άπειρα πράγματα.

 • Ξεκίνησα μια από τις μεγαλύτερες τοπικές πύλες της Πάτρας, το myPatra.gr
 • Έγινα εκδότης εφημερίδας (αγαπημένο Yellow:) )
 • Έγινα ραδιοφωνικός παραγωγός στα FM (παιδικό όνειρο) και ξεκίνησα τουλάχιστον 4 διαδικτυακά ραδιόφωνα
 • Δίδαξα σε δημοτικό σχολείο την χρήση του διαδικτύου
 • Ίδρυσα την εταιρία CopyrightsWorld η οποία σήμερα έχει περισσότερους από 45.000 πελάτες από 85 χώρες
 • Με το Musicwave.gr που έχει ξεπεράσει τα 35.000 μέλη πραγματοποιούμε ακόμα δεκάδες δράσεις online kαι offline σε όλη την χώρα κάθε χρόνο.

Και πολλά πολλά άλλα που τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ.

Όχι, δεν θέλω να καυχηθώ για όλα αυτά. Δεν είναι αυτός ο λόγος που τα αναφέρω. Ο λόγος είναι, γιατί θέλω να γίνει κατανοητό πως δεν θα είχα κάνει τίποτα από όλα αυτά, εάν δεν είχα πάρει την απόφαση που πήρα το 2004. Να τα αλλάξω όλα.

Και όλα καταλήγουν στον χρόνο.
Στο πιο πολύτιμο αγαθό που μας προσφέρεται δωρεάν και τόσο κατασπαταλούμε.

Έτσι φτάνουμε και στο μοντέλο που έχω επιλέξει για το εισόδημα μου. Το παθητικό εισόδημα.
Το μοντέλο αυτό, μου χαρίζει τον πολύτιμο χρόνο που τόσο αποζητούσα.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά λοιπόν, έχω καταφέρει να ανακαλύψω δεκάδες τρόπους για να κερδίζει κάποιος χρήματα online. Έφαγα φυσικά και τα μούτρα μου άπειρες φορές, αλλά σηκώθηκα πάντα.

Περισσότερα όμως για το παθητικό εισόδημα και το PassiveWeek, εδώ.

Κατά τα άλλα, η ιστορία συνεχίζεται και την μοιράζομαι εδώ, μαζί σας.

Αν ήδη κερδίζεις χρήματα από το διαδίκτυο, ίσως έχεις κάτι να μοιραστείς μαζί μου ή ακόμα και να μάθεις από τις εμπειρίες μου.
Αν πάλι τώρα ξεκινάς, καλώς όρισες. Δέσε την ζώνη σου, γιατί το ταξίδι έχει τα πάντα. Αλλά είναι εκπληκτικά όμορφο και απελευθερωτικό!

Θα χαρώ λοιπόν αν μου εμπιστευτείς το email σου, για να σου στέλνω τα νέα μου από το PassiveWeek. Και που ξέρεις. Ίσως αλλάξει και εσένα η ζωή σου για πάντα!


Δώσε μου το email σου λοιπόν μόνο αν θες να εργαστείς έξυπνα online και να αλλάξεις τη ζωή σου!

Ξεκινάμε;
Δώσε μου το email σου.