Η google μίλησε! Πρέπει να προσαρμοστούμε στις οθόνες!

Εχθές άλλος ένας αλγόριθμος της Google ξεκίνησε να ανανεώνεται, αυτή τη φορά όμως αφορά στο mobile search. Mobile search φυσικά, είναι όλες οι αναζητήσεις που γίνονται από mobile συσκευές.

Προσοχή! Mobile συσκευές δεν είναι μόνο τα κινητά. Είναι και τα tablets.

Update: Τα tablets θεωρούνται από την Google, ξεχωριστή κατηγορία συσκευών. Οταν λοιπόν κάποιος επισκέπτεται την σελίδα σας απο μια τέτοια συσκευή, αναμένει να δει την κανονική full έκδοση του site σας (ευχαριστώ Xanthi για την επισήμανση) .

 

Κάποιοι τον ονομάζουν mobiegeddom, mobilepocalyse, mopocalypse ή και mobocalypse. Εγώ θα τον αφήσω αβάφτιστο για την ώρα. Η ουσία είναι καταλάβουμε πώς λειτουργεί και να αποφύγουμε τη ζημιά!

 

Με απλά λόγια, αν το site σου δεν είναι mobile-friendly, δηλαδή δεν προσαρμόζεται σωστά ανάλογα με την συσκευή στην οποία προβάλλεται, θα χάσει θέσεις στα SERPS όταν η αναζήτηση γίνεται από mobile συσκευή.

Η αλήθεια είναι, πως δεν χρειαζόμασταν την google να μας πει πως πρέπει τα sites μας να φαίνονται σωστά σε κάθε οθόνη / συσκευή. Αλλά τουλάχιστον, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο τώρα!

Τι πρέπει να προσέξεις.

1. Προσαρμόζονται οι γραμματοσειρές του site σου στις μικρές οθόνες ώστε να είναι ευδιάκριτες;
2. Τα menu σου, είναι mobile-friendly;
3. Το site σου, δίνει viewpoint οδηγίες σε κάθε συσκευή για να την ενημερώσει πώς να προβάλλει τις σελίδες σου;
4. Είναι γενικά responsive το design σου;

Passiveweek

 

Ακόμα καλύτερα, για να μην σας μπλέκω και πολύ με τα τεχνικά, χρησιμοποιήστε αυτό εδώ το tool για να δείτε αν το site σας είναι mobile – friendly έτσι ώστε να επωφεληθεί από την αλλαγή.

Εγώ το έκανα. Δες.

mobily_friendly_tests

Επιτυχημένα τεστ!

 

Και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το mobile traffic στις αρχές του 2014 ξεπέρασε το desktop traffic και η τάση είναι η ψαλίδα να μεγαλώνει. Θες να μείνει έξω από την νέα πίτα που ψήνεται;

Mobile-stats-vs-desktop-users-global-550x405

Η αλλαγή, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα!

Κατά τα άλλα, σήμερα 3η ημέρα που σηκώνομαι στις 6. Το σώμα αντιστέκεται λίγο, αλλά το μυαλό κάνει κουμάντο εδώ!

Keep it passive!

Σχόλια

comments