Οι 6 βασικοί τρόποι για το παθητικό εισόδημα μας

Σήμερα θα μπούμε λίγο περισσότερο στο ψητό. Θα το κάνουμε σιγά-σιγά, γιατί θεωρώ πως είσαστε εντελώς νέοι στον χώρο και πρέπει να τα δούμε όλα αναλυτικά. Αν δεν είστε “εντελώς νέοι”, κάντε λίγο υπομονή. Θα μπούμε και στα “βαριά” πολύ σύντομα.

Πάμε λοιπόν να δούμε επιγραμματικά, τους 6 βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επωφεληθούμε οικονομικά ένα site μας δημιουργώντας παθητικό εισόδημα.

Και λέω ένα site μας, γιατί ένας από τους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε δικτυακούς τόπους, οι οποίοι παθητικά θα μας στέλνουν ένα καλό εισόδημα κάθε μήνα.

Και θα μάθουμε, βήμα βήμα, πως να δημιουργούμε ένα δικό μας site από το μηδέν πολύ σύντομα (χωρίς προγραμματισμό φυσικά).

Προσωπικά, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, χρησιμοποιώ με επιτυχία και τους 6 αυτούς τρόπους. Άλλους με μεγάλη (επιτυχία) και άλλους όχι τόσο επιτυχημένα ακόμα. But I’m working on it! 🙂

Υπάρχουν φυσικά δεκάδες άλλοι τρόποι, αλλά ας επικεντρωθούμε στους βασικότερους σε πρώτη φάση.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους βασικούς.

1. Donations (Δωρεές)

Το ξέρω. Ακούγεται περίεργο και η αλήθεια είναι πως οι δωρεές στην χώρα μας έχουν συνδεθεί με οργανισμούς και ιδρύματα. Κι όμως, αν το παίξουμε σωστά, μπορούμε να έχουμε αρκετά έσοδα από απλές δωρεές.Ο κόσμος εκτιμά την αξία που του προφέρετε.

Μην βιαστείτε να απορρίψετε αυτή τη μέθοδο, περιμένετε την ανάλυση της σε επόμενο άρθρο.Έχω εκπλαγεί πολλές φορές ευχάριστα online, οπότε να είσαστε και εσείς προετοιμασμένοι για παρόμοιες ευχάριστες εκπλήξεις. Είναι μέρος του mindset που πρέπει να αναπτύξουμε. Και μην ξεχνάτε πως στο διαδίκτυο, η “αγορά μας” είναι όλος ο πλανήτης. Αυτή είναι και η μαγεία του.

2. Contextual Revenue

Πρόκειται για διαφημίσεις από τρίτα δίκτυα διαφημιζομένων (πχ. google adsense ή BingAds) οι οποίες εμπλέκονται όμορφα με το περιεχόμενο μας. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει πολλά θετικά και είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος. Έχει όμως και πολλά αρνητικά. Περισσότερα στα επόμενα άρθρα.

3. Subscriptions (Συνδρομές)

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς και πιο κερδοφόρους τρόπους παραγωγής παθητικού εισοδήματος. Αν στηθεί σωστά, θα σας στέλνει παχυλά checks κάθε μήνα για πολλά χρόνια.

4. Affiliate Marketing

Εδώ παρκάρετε και σηκώνετε χειρόφρενο. Εδώ οι επιλογές είναι άπειρες και το ίδιο μπορεί να είναι και τα κέρδη μας. Εξαιρετική πηγή, αλλά θέλει λίγη εμπειρία για να λειτουργήσει. Θα σας τα πω όλα.

5. Direct ad sales (πώληση διαφημίσεων)

Αυτός είναι ίσως ο δυσκολότερος τρόπος, αλλά συνάμα και ο αποδοτικότερος, αν φτάσουμε σε σημείο να έχουμε τόσο κόσμο στα sites μας (ναι, πληθυντικός) ώστε να προσεγγίσουμε διαφημιστικά έσοδα. Δύο λέξεις κλειδιά εδώ. Όγκος και πρεστίζ.

6. Our own products (τα δικά μας προϊόντα)

Εξαιρετικά δημιουργικός και αποδοτικός τρόπος. Κάθε φορά ξαφνιάζομαι όταν βλέπω πόσα λεφτά μπορούν να βγουν από 1-2 ώρες δουλειάς. Και μάλιστα όταν στηθεί καλά, βγαίνεις από την εξίσωση και απλά εισπράττεις.

Όλα όσα ανέφερα παραπάνω θα τα αναλύσουμε ένα-ένα σε επόμενα άρθρα. Τώρα απλά πήρατε μια πρώτη γεύση.

Μην πανικοβάλλεστε αν δεν καταλαβαίνετε πολλά μέχρι τώρα, είναι εντελώς φυσιολογικό.

Θα τα αναλύσουμε σε τέτοιο βαθμό που αποκλείεται να μην μπορέσετε να τα κατανοήσετε και φυσικά να ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε και στην πράξη.

Αγαπώ την θεωρία, αλλά λατρεύω απεριόριστα την πράξη.

Δέστε ζώνες. Ξεκινήσαμε!

ps. Aν σε ενδιαφέρουν όσα διαβάζεις και δεν έχεις γραφτεί ακόμα στην λίστα μας, εγγράψου τώρα, όσο είναι ανοιχτή. Συμπλήρωσε το email σου παρακάτω.

Σχόλια

comments