Πως κέρδισα τα πρώτα μου χρήματα online


Τα πρώτα μου χρήματα οnline τα κέρδισα αρκετά νωρίς. Απλά άργησα να το συνειδητοποιήσω.

Από το 2001, όταν και ξεκίνησα την πρώτη μουσική κοινότητα της χώρας, το Musicwave.gr υπήρξε σιγά σιγά διαφημιστικό ενδιαφέρον. Το θέμα είναι πως εγώ δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση, και για κάποιο λόγο τα διαφημιστικά έσοδα από μια ηλεκτρονική διαφημιστική καμπάνια δεν τα θεωρούσα online εισόδημα.

Το ξέρω πως ακούγεται χαζό, αλλά έπρεπε να δημιουργήσω άλλους τρόπους εισοδήματος, πιο παθητικούς, για να εκτιμήσω την δύναμη του διαδικτύου σε οικονομικό επίπεδο.

Έτσι, εκεί κοντά στο 2004, όταν σύντομα θα άφηνα την δουλειά μου (διάβασε την ιστορία μου εδώ) άρχισα να πειραματίζομαι με το affiliate marketing και το google adsense (θα μάθουμε σύντομα τι είναι αυτά).

Θυμάμαι να διαβάζω με τις ώρες σχετικά forums, όπου “gurus” έλεγαν πως μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα online. Και δοκίμαζα πραγματικά ότι περνούσε από το χέρι μου.

Έτσι διαπίστωσα πως το διαδίκτυο είναι γεμάτο ελλιπής και πολλές φορές επικίνδυνες πληροφορίες. Μια βόλτα ακόμα και σήμερα σε τέτοια forums θα σας πείσει πως οι περισσότεροι θέλουν απλά να βγάλουν χρήματα από εσένα.

Έκανα όμως και καλούς φίλους. Δυστυχώς όχι πολλούς Έλληνες, γιατί δεν κατάφερα να βρω τότε άτομα που να ασχολούνται με το “άθλημα”.

Έτσι ξεκίνησα να έχω ένα μικρό εισόδημα το οποίο όπως παρατήρησα είχε μια μοναδική ιδιότητα. Ήταν σχεδόν παθητικό.

Ενώ δηλαδή απαιτούσε ένα συγκεκριμένο (πολλές φορές μεγάλο) όγκο εργασίας από εμένα στην αρχή, στην πορεία μπορούσα να το αφήσω και απλά να εισπράττω.

Μαγεία! Δεν ήθελε πολύ σκέψη. Το παθητικό εισόδημα θα ήταν αυτό που έπρεπε να προσεγγίσω και έτσι και έκανα. Και έτσι κάνω ακόμα.

Περισσότερα για το παθητικό εισόδημα και το PassiveWeek μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σχόλια

comments