Τα βασικά

Disclaimer – Στο κείμενο που ακολουθεί χρησιμοποιώ ορολογία με την οποία πιθανότατα να μην είσαι ακόμα εξοικειωμένος. Μην ανησυχείς όμως. Με ενδιαφέρει απλά να πάρεις μια πρώτη γεύση. Στο PassiveWeek αναλύω τα πάντα, οπότε συνέχισε να διαβάζεις.

Καλώς όρισες στο PassiveWeek. Είμαι ο Γιώργος Ευστρατιάδης και χαίρομαι πολύ που ο δρόμος σου σε έφερε εδώ.

Aν είσαι καινούργιος στο online business, στο blogging και σε έννοιες όπως “παθητικό εισόδημα”, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Οι πληροφορίες που ακολουθούν θα σε κατατοπίσουν στα βασικά.

Τι είναι το PassiveWeek;

Θα το πάμε λίγο ανάποδα. Θα σου πω πρώτα τι ΔΕΝ είναι. Αν ψάχνεις τρόπους να βγάλεις πολλά λεφτά, πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, είσαι σε λάθος μέρος. Δεν έχω ιδέα πώς γίνεται αυτό, αλλά αν εσύ μάθεις κάποιον τρόπο θα χαρώ να με ενημερώσεις. Για την ακρίβεια θα χαρώ πάρα πολύ.

Εδώ θα μάθουμε πως μέσα από το blogging και την δημιουργία θεματικών sites (niche sites) θα μπορούμε με σκληρή δουλειά στην αρχή να απολαμβάνουμε τα οφέλη για πολύ καιρό μετά.

Πως με μοντέλα όπως affiliate marketing, niche sites, digital products και contextual advertising μπορούμε να έχουμε κέρδη από τα sites που θα δημιουργήσουμε, χωρίς να ασχολούμαστε ιδιαίτερα μαζί τους στο μέλλον. (αν έχετε πολλές άγνωστες λέξεις έως τώρα, είναι εντελώς φυσιολογικό. Θα τα εξηγήσουμε όλα στην πορεία).

Ακόμα, θα μυηθούμε στην τεχνική του Outsourcing και Automation γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες και να μεγαλώσουμε το δίκτυο μας και κατ επέκταση το εισόδημα μας.

Αυτό που κάνω σχεδόν 10 χρόνια τώρα και θα σας παρουσιάσω βήμα βήμα μέσα από το passiveweek, είναι να δημιουργώ blogs και θεματικά sites (niche sites) τα οποία άλλα είναι διαμορφωμένα ειδικά για να παράγουν διαφημιστικά έσοδα (πχ. από google adsense), άλλα είναι σχεδιασμένα να πραγματοποιούν πωλήσεις προϊόντων για λογαριασμό τρίτων και να παράγουν προμήθειες και άλλα μπορεί να πραγματοποιούν πωλήσεις δικών μας ψηφιακών προϊόντων (πχ. ebooks). Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να παράγει κάποιος εισόδημα online. Αλλά αυτά θα τα πούμε στην πορεία.

Το σημαντικό σε όλη αυτή την διαδικασία, είναι να αυτοματοποιούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της, ώστε το εισόδημα μας να είναι όλο και παθητικότερο. Έτσι θα έχουμε τον πολυπόθητο ελεύθερο χρόνο τον οποίο θα επενδύσουμε όπως εμείς θέλουμε και παράλληλα θα μπορούμε να εργαζόμαστε από όπου και αν βρισκόμαστε.

Ο στόχος λοιπόν δεν είναι μόνο τα οικονομικά οφέλη, αλλά και το νέο passive lifestyle που μπορούμε να αποκτήσουμε. Αυτό που θα μας δίνει την δυνατότητα να επιλέγουμε εμείς το πότε, το πόσο και το από που θα εργαστούμε. Γιατί το που, το πότε και το πως πρέπει να είναι δικές μας αποφάσεις. Αυτό ειναι ελευθερία.

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζεται να ξέρεις προγραμματισμό;

ΟΧΙ. Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι να γνωρίζεις πως να χειρίζεσε έναν υπολογιστή (για να είσαι εδώ, προφανώς ξέρεις), καλά αγγλικά και πολύ όρεξη. Τίποτα άλλο.

Πρόκειται για κάποιο ομαδικό project;

ΟΧΙ. Ο στόχος δεν είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί σε ένα project. Δεν θέλω να δουλέψετε ΓΙΑ εμένα. Αλλά ο καθένας να εργαστεί πάνω σε αυτό που τον γεμίζει και τον ενδιαφέρει θεματικά. Εδώ θα μάθουμε τεχνικές να δημιουργήσουμε εισόδημα μέσα από τα δικά μας ατομικά projects.

Ξεκίνησε απο εδώ

Εδώ σου έχω μια λίστα με τα βασικά άρθρα που πρέπει να διαβάσεις για να μπεις περισσότερο στο κλήμα. (ανανεώνεται συνεχώς)

Αν θες να μάθεις περισσότερα για εμένα διάβασε

Γιατί είναι σημαντικό να γραφτείς στην λίστα μου

Αν ότι διάβασες έως τώρα, σε ενδιαφέρει πραγματικά και θέλεις να αφιερώσεις χρόνο στο να προσπαθήσεις, τότε θέλω να επικοινωνώ μαζί σου.

Αν μου δώσεις το email σου (στην παρακάτω φόρμα) θα σου στέλνω τα τελευταία νέα του blog, αλλά και πολλά tips που δεν θα αναφέρονται δημόσια.

Έτσι θα μπορείς να ακολουθείς την ροή και να μην χάνεσαι. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μαζί στα βήματα που θα κάνουμε.

Ακόμα, επειδή θέλω να έχουμε ουσιαστική επικοινωνία, και αυτό επιτυγχάνεται μόνο μεταξύ μικρού αριθμού ατόμων, κάποια στιγμή η λίστα αυτή θα κλείσει. Δίνοντας το email σου τώρα λοιπόν, εξασφαλίζεις την θέση σου.

ps. Να ξέρεις πως απεχθάνομαι το spam (ενοχλητική αλληλογραφία) όσο και εσύ, οπότε τα μηνύματα μου θα είναι επιλεκτικά και επί της ουσίας. Φυσικά, μπορείς να διαγραφείς από την λίστα μου, όποτε θέλεις.

Ξεκινάμε;


Δώσε μου το email σου λοιπόν μόνο αν θες να εργαστείς έξυπνα online και να αλλάξεις τη ζωή σου!

Ξεκινάμε;
Δώσε μου το email σου.