Οι τρεις του PWP μας ενημερώνουν!

update

Οταν ξεκίνησα το Passive Week Project γνωρίσαμε τους τρεις (3) που θα με ακολουθούσαν “στα φανερά” σε αυτό.

Η αλήθεια είναι πως από τότε έχω λάβει δεκάδες μηνύματα από άτομα που παρακολουθούν και εφαρμόζουν ότι κάνουμε, οπότε θεωρώ πως είμαστε πλέον μια μεγάλη παρέα.

Ο Δημήτρης Χ., ο Δημήτρης Α. και ο Αλεξέι λοιπόν.

Η αλήθεια είναι πως είχα λάβει ένα update λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεν το δημοσιοποίησα (γιατί έμπλεξα με διάφορα όπως θα θυμάστε).

Ετσι ζήτησα να το επικαιροποιήσουν και να μου το στείλουν ξανά!

O Αλεξέι, μετά από ένα πρόβλημα που είχε με το βασικό του site (μετά από κάποιες ρυθμίσεις που έκανε, κόντεψε να το χάσει), έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά είναι θέμα χρόνου να επανέλθει. Το θέλει πραγματικά, οπότε όλα θα πάνε καλά.

Οι δύο Δημήτριδες, όπως θα δείτε και στις αναφορές τους, έχουν προχωρήσει αρκετά. Τα έχουν βάλει λίγο με τα article directories (και δεν έχουν και άδικο) αλλά so far so good.

Πάμε λοιπόν να δούμε “Copy & Paste” τι μου έστειλαν!

 

Δημήτρης Α.

Μετά από αρκετές ώρες που κάθισα στο samurai και αρκετές λέξεις κλειδιά που δεν μου «έκατσαν» , κατέληξα στις «Συνταγές με Ελληνικό γιαούρτι» ‘the greek yogurt recipes’ λοιπόν. Keyword χαμηλού ανταγωνισμού και με πολύ καλά στατιστικά στις άλλες κατηγορίες του samurai που «καίνε» (συν του ότι είναι και αρκετά ενδιαφέρον).

Το thegreekyogurtrecipes.com είδε το πρώτο του φως στον κόσμο του διαδικτύου την ελαφρώς κρύα νύχτα της Τρίτης 13ης Νοεμβρίου του 2012.  Δημιουργήθηκε μέσω της πλατφόρμας του wordpress και φιλοξενείται στην cretahost, όπως και τα περισσότερα site μου.

Τις  πρώτες 1-2 ημέρες ασχολήθηκα με τον «καλλωπισμό» της σελίδας (θέμα, sidebar widgets, φωτογραφίες slide κτλ). Έπειτα άρχισα να ακολουθώ τα βήματα όπως αναφέρονται στο passive week.

Καταρχάς, έβαλα τα πρώτα πρόσθετα που βάζω πάντα και είναι τα ίδια που βάζει πάντα πρώτα πρώτα και ο Γιώργος, δηλαδή το All in one SEO και το XML Sitemap (σ.σ : Εβαλα και το google analyticator αλλά στην πορεία προτίμησα του wpstats μέσω του jetpack, έτσι έχω συνηθίσει καλύτερα).

Ψάχνοντας τις καταλληλότερες δευτερεύουσες σχετικές λέξεις-κλειδιά, κατέληξα στις εξής, ώστε να γεμίσω το Seo Plugin και τα άρθρα μου:

Strained yoghurt
Greek food
Dishes

Greek yogurt diet
Smoothie recipes
Ingredients 
Cooking

(Συν μερικά ακόμα στανταράκια που προσέθεσα στην πορεία.)

Επόμενο βήμα: Στάνταρ σελίδες: About, Contact, Terms of use, Privacy Policy!! Για τα δύο τελευταία χρησιμοποίησα τις συνήθεις μεθόδους, όπως αναφέρονται και στο ιστολόγιο της παθητικής εβδομάδας. Για το contact χρησιμοποίησα το «contact form 7» wordpress plugin. Για το «About» έγραψα πάνω κάτω την αλήθεια, δηλαδή:

Hello, this is Jim from Athens – Greece. Welcome to my blog! I hope you like it. 

I used to eat unhealthy, but lately i decided to follow a diet based on greek yogurt, that is a gift from god!! 

As a Greek, I love my country and its food! So, I decided to spead the word all over the world, via this blog, with a lot of help from my friend Argy (Gymnastics – Nutritionist) and my mother Eleftheria (meens “freedom” in Greek) who’s a great cooker!! 

Hope you enjoy!

Όντως την τελευταία διετία το έχω γυρίσει σε ψιλοχορτοφαγίες και υγιεινές διατροφές (ντάξει, το ποτό δεν το  κόβω με τίποτα) και οι Αργύρης και μαμα Ελευθερία είναι υπαρκτά πρόσωπα που όντως βοηθάνε.

Έπειτα,  έφτασε η μεγάλη ώρα να… γεμίσουμε με κάποιο περιεχόμενο. Το πρώτο μου περιεχόμενο ήταν δύο άρθρα (Greek food / Mediterranean DietGreek yogurt benefits) και μία ακόμα σελίδα (why greek yogurt?) στις 26 Νοέμβρη. Επίσης, εμπλούτισα λίγο ακόμα της λειτουργικότητα της ιστοσελίδας με λίγα ακόμα πρόσθετα της προσωπικής μου αρεσκείας (Remove Admin Bar, Social Sharing Toolkit).

Αισίως, έφτασα στο βήμα που… άρχισαν οι δυσκολίες. Καταρχάς από τα 4 article directories που δήλωσα τα άρθρα μου, μόνον ένα τα δέχτηκε!! Οι λόγοι ήταν οι παρακάτω:

Δεν αρκούσε ο αριθμός των λέξεων του κάθε άρθρου για το ελάχιστο όριο (ε μα… πόσες λέξεις χρειάζονται για μία συνταγή γιαουρτιού).

Τα άρθρα περιείχαν ορισμένα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη.

Απαγορευόντουσαν εντός τα λινκ προς το site μου (οπότε και το όφελος του backlin).

Στην πορεία, στο βήμα του spin και των miniblogs, έκανα κάποια… λάθη… Συγκεκριμένα, δεν κατάλαβα σωστά την διαδικασία και αντί να βάλω τα σπιναρισμένα άρθρα στα miniblogs τα έβαλα στο site και το αντίστροφο (τα πηγαία στα μίνι-μπλογκ).

Η αποτυχία των παραπάνω βημάτων με οδήγησε στην εξής λογική: «Ας κάνω 4-5 άρθρα και ας τα ανεβάσω όλα μαζί ως ένα άρθρο σε κάθε article dir σε στυλ ‘5 awesome recipes with Greek yogurt’ για να μην έχω πρόβλημα με τον αριθμό των λέξεων και να μην χρονοτριβώ για κάθε άρθρο χώρια». Παρομοίως και για τα spined άρθρα των miniblogs.

Παρεμπιπτόντως, οι σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα (fb, twitter, google plus) δημιουργήθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από επισκεψιμότητα, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα… αλλά αντιλαμβάνομαι ότι είναι νωρίς.

Τέλος, εχθές 09/12, δημιούργησα δύο νέα άρθρα (το ένα είναι προσχέδιο, θα δημοσιευτεί σύντομα) οπότε σύντομα θα επανέλθω στο… αποτυχημένο βήμα πιο δυνατός!! Ωστόσο, δήλωσα την σελίδα σε κάποια άλλα κλασικά directories (dmoz.org,  boingboing.net κτλ). Δεν έχει εγκριθεί ακόμα βέβαια, αργούν λίγο αυτά.

Εν αναμονή του επόμενου – μεγάλου βήματος λοιπόν!!

UPDATE ΓΕΝΑΡΗΣ 2013

Κι εκεί που είχα αράξει με τα άρθρα μου, στέλνοντας τα σε διάφορα article directories… λίγο καιρό μετά προσγειώθηκα ανώμαλα!! Ezine και article alley με απέρριψαν κατά συρροήν φορές!! (μία για μικρό κείμενο, όταν το διόρθωσα αυτό λόγω εσωτερικών links, έπειτα λόγω ελλειπούς (?) λεξιλογίου και ούτω καθεξής… γενικά προσπάθησα αρκετές φορές μάταια). Τα υπόλοιπα artdirs πάντως με ενέκριναν κανονικά.

Ωστόσο, δήλωσα τη σελίδα μου και σε κανονικά τυπικά directories (hotvsnot, botit, prolink, a1web, craigs κλπ) τα οποία και με έχουν κάνει ήδη ή σύντομα θα με κάνουν indexing. Επίσης, έβαλα backlinks στις ήδη υπάρχουσες ιστοσελίδες μου (οι οποίες πάνε καλά και μάλιστα μία έχει και pagerank) , κάτι το οποίο όπως είδα τις τελευταίες μέρες, αποδείχτηκε ευεργετικό.

Τέλος ανέβηκαν ακόμα 2 άρθρα με συνταγές. Όλα τα άρθρα, έγιναν ξανά spin και ανέβηκαν εκ νέου στα miniblogs, γιατί την πρώτη φορά είχα κάνει κάποια λάθη στην λογική του σπιναρίσματος.

Παρόλο που απογοητεύτηκα αρχικά, τις τελευταίες μέρες παρατήρησα αυξημένη επισκεψιμότητα στην σελίδα, καθώς και νέα μέλη στα κοινωνικά δίκτυα της!! Υπομονή λοιπόν. Το βήμα που απομένει και δεν έχω κάνει (σωστά) είναι τα sites τύπου  Squidoo και HubPages των οποίων δεν έχω καν καταλάβει ακόμα τη λογική. Το δεύτερο 15ήμερο του Γενάρη θα ασχοληθώ με αυτό.”

 

 

Αλεξέι

Να και πέρασε ο μίνας από τότε, που έφτιαξα το domain μου. Εμπειρία φοβερή και τρομερή. Γιατί αναγκάστηκα να μάθω καινούργια προγράμματα, για τα οποία ιδέα δεν είχα Αλλά και μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία . Είναι πολύ διαφορετικά το να δουλεύεις on line. Καλά, η οικογένεια μου με έχασε Κανονικά Ευχαριστώ τον θεό, που έχω μια γυναίκα που με στηρίζει σε ότι κάνω. Βέβαια , Γιώργο βοήθησες πολύ. Θα μου είχε πάρει ένα χρόνο για να καταλάβω το Samurai, άσε που δεν θα το έβρισκα ποτέ. Κάποτε επιχείρησα να φτιάξω το δικό μου σαϊτ, αλλά τα παράτησα γιατί μπερδεύτηκα στην ορολογία. Απογοήτευση μεγάλη

Τώρα τα πράγματα φαίνονται πιο καθαρά .

Τα πρώτα βήματα ήταν αρκετά κατανοητά Αν εξαιρέσουμε βεβαίως τις δυο φορές που έχασα το σαϊτ μου . Αλλά έτσι έγινα μάστορας στην αποκατάσταση. Χεχεχε.. και τώρα φτάσαμε στο σπινάρισμα Κόλλημα άγριο Έχω πολύ λίγα keywords και para-keywords Δοκιμάζω κάποια online -δωρεάν- μαραφέτια, αλλά μου βγάζει λίγο νόημα Από την άλλη- παντού σου κάνουν μπου!- το Google -λέει-θα σε κρεμάσει στην κεντρική πλατεία, έτσι και έστω και μια φράση θα μοιάζει με την άλλη!!!

Στο μεταξύ, μέσα στο σπινάρισμα χάνονται και τα keywords…

OK Πάντως γενικά το πράγμα δείχνει να προχωρά και έχει ελπίδα Έχω το σαϊτ μου και έχω προχωρήσει πολύ πιό μακριά απ’τα προηγούμενα.

Και ,παραδόξως, η δυσκολία με πείθει. Και όταν απελπίζομαι, διαβάζω τα πρώτα posts.

Αυτά για τώρα, Γιώργο.

 

 

Δημήτρης Χ.

Κάνω τις παρατηρήσεις μου, ξεχωριστά για κάθε στάδιο του project μέχρι στιγμής:

  1. Για αρχή η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι πιο βατό. Δεν εννοώ βέβαια ότι το πρώτο βήμα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά συνολικά το θεωρώ το δεύτερο δυσκολότερο βήμα μέχρι στιγμής (μετά τη συγγραφή των άρθρων). Αυτό που με ξένισε αρχικά ήταν η λογική ότι το θέμα του site περισσότερο μας διαλέγει παρά το διαλέγουμε. Χρειάστηκα λοιπόν λίγο χρόνο για να συμφιλιωθώ με αυτή τη φαινομενικά αντίστροφη προσέγγιση, αλλά και με τις καινούριες έννοιες / δείκτες (SEOT, SEOV, κ.λπ.). Συνολικά, χρειάστηκε να αφιερώσω πρώτον αρκετό χρόνο πειραματισμού για να αφομοιώσω τι ακριβώς ζητάω από τη διαδικασία και πως ερμηνεύονται τα αποτελέσματα που παίρνω από το πρόγραμμα, και δεύτερον αρκετό ψάξιμο μέχρι να καταλήξω σε ένα ικανοποιητικό keyword.
  2. Πραγματικά εύκολο και γρήγορο βήμα. Δε χρειαζόταν νομίζω ιδιαίτερο κόπο / σκέψη / ψάξιμο, ήταν κατά βάση διαδικαστικό στάδιο.
  3. Απαιτούσε κάποια δουλειά, λίγο χαοτική ώρες ώρες με τα πολλά ανοιχτά μέτωπα σε όλα τα social networks, αλλά νομίζω πολύ μεγαλύτερη αξία είχαν οι γνώσεις παρά ο κόπος για να τις υλοποιήσεις. Σαφώς για να καταλαβαίνεις κι εδώ τι ακριβώς κάνεις και γιατί το κάνεις, θα θέλει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο να εξοικειωθείς και να εμβαθύνεις στη λογική των μηχανών αναζήτησης.
  4. Απόλυτα βατό στάδιο, όλα λογικά και κατανοητά.
  5. Κάπου εδώ νομίζω αρχίζει ο κύριος όγκος της δουλειάς. Αν τα προηγούμενα στάδια απαιτούσαν αρκετό χρόνο, εδώ μάλλον η ασχολία μας πρέπει να συστηματοποιηθεί και εντατικοποιηθεί. Προς το παρόν βρίσκομαι σε αυτό ακριβώς το σημείο. Προσπαθώ να εντατικοποιήσω λίγο τη δουλειά, ώστε να συγκεντρώσω κάποιο αξιοπρεπές πρώτο υλικό για ανάρτηση στο site. Οι βασικές μου δυσκολίες εδώ είναι η συλλογή πληροφοριών γύρω από ένα σχετικά άγνωστο αντικείμενο, αλλά και η παρουσίασή τους στα αγγλικά (εφόσον στοχεύουμε σε παγκόσμιο κοινό, φαντάζομαι πως τα κείμενα θα πρέπει να είναι σε αγγλικά επιπέδου σχεδόν μητρικής γλώσσας, κάτι που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας της διαδικασίας).

Συνολικά, όπως ήταν αναμενόμενο και όπως είχε επισημάνει εξαρχής ο Γιώργος, το όλο εγχείρημα απαιτεί διάθεση και πολλή ενασχόληση. Σε σχέση όμως με αυτά, ο ρυθμός με τον οποίο προχωράει, μου φαίνεται σαφώς ικανοποιητικός. Μέσα σε λίγες εβδομάδες φτιάξαμε κάτι για το οποίο κάποιοι τουλάχιστον, γνωρίζαμε ελάχιστα. Βέβαια, η λεπτομερής καθοδήγηση και όλη η επικοινωνία με το Γιώργο αλλά και τα μέλη του PWP, έκανε τη διαδικασία να φαίνεται ευκολότερη απ’ ότι είναι. Δεν ξέρω αν θα είχα επιμείνει στο project χωρίς αυτή την καθοδήγηση, που είναι ένα είδος σιγουριάς ότι κινούμαι σε σωστή κατεύθυνση. Όσο προχωράμε ανυπομονώ πραγματικά, όπως όλοι προφανώς που έχουν ξεκινήσει τα project τους, να δω τι θα καταφέρουμε να πετύχουμε με τα site μας.

Καλή συνέχεια!

Σχόλια

comments