2013, άλλη μια “νέα αρχή” στην διάθεση σου

New Year New You

Καμια φορά σκέφτομαι. Ηταν Δευτέρα και σήμερα είναι Τρίτη. Γιατι τόσος χαμός;

Νομίζω όμως πως η απάντηση είναι εκτός από απλή και λίγο θλιβερή.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από “νέες αρχές”. Τα κάνει τόσο συχνά σκατά ή ακόμα χειρότερα δεν κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του, τόσες πολλές φορές, που έχει ανάγκη από τα “από Δευτέρα” ή τα “από του χρόνου”.

2013 λοιπόν. Μια νέα χρονιά. Οτι και αν σημαίνει αυτό. Για μένα ο χρόνος είναι μια ευθεία. Δεν κάνει κύκλους και τέτοια κόλπα.

Οπως και να έχει όμως, θέλω να σου πω κάτι για τον χρόνο.

Οπως και να τον μετράς, όπως και να τον κόβεις σε κομμάτια, ο χρόνος έχει μια και μόνη κατεύθυνση (ξέρω πως υπάρχουν θεωρίες που υποστηρίζουν το αντίθετο, αλλά μέχρι να δω στα featured products της Amazon την μηχανή του χρόνου, δεν με απασχολεί και πολύ).

Μην χάσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο ακόμα λοιπόν. Η κρίση είναι απλά ένα ακόμα φαινόμενο. Θα πιεστούμε, άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο, αλλά δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει άλλη μια δικαιολογία για να μην κάνουμε αυτά που ονειρευόμαστε. Μπορεί να μας καθυστερήσει, αλλά δεν μπορεί να μας αποπροσανατολίσει!

Αλλωστε, δεν έχουν όλα να κάνουν με τα χρήματα. Τα πιο όμορφα πράγματα, δεν είναι πράγματα. Σκέψου το.

Ο χρόνος περνά, και δεν πρέπει να μένεις εγκλωβισμένος σε μια δουλειά, μια σχέση ή ακόμα και μια σκέψη που δεν σε εκφράζει. Η αλλαγή είναι δύσκολη γιατί πολλές φορές αποτελεί και κάθαρση. Πονάει στην αρχή, αλλά στο τέλος βγαίνεις πάντα κερδισμένος και ανανεωμένος.

Ειδικά όταν γύρω σου όλα καταρρέουν, είναι πολύ εύκολο να πεις “και πάλι καλά”. Οχι, όταν η ζωή σου σε απομακρύνει από αυτό που έχεις στο μυαλό σου πως θες να ζήσεις, πρέπει να αλλάξει. ΤΕΛΟΣ.

Μην αμελήσεις για ένα ακόμα χρόνο τον εαυτό σου. Μην βρεις άλλα 365 εμπόδια και δικαιολογίες για να μείνεις μέσα στην τόσο βολική αλλά μέτρια καθημερινότητά σου.

Και σου τα λέω, για να τα ακούω και εγώ.

Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε λέει ο λαός.
Αυτό που δεν μας είπε ο λαός όμως, είναι πως υπάρχουν πολλά καζάνια τριγύρω. Για όλα τα γούστα. Διάλεξε αυτό που σου πάει, και βούτα!

Και πες στον εαυτό σου, καλή χρονιά. Αλλά με ειλικρίνεια φέτος, αν τολμάς!

Καλή χρονιά και απο εμένα. Καλή Passive χρονιά!

Γιώργος

Σχόλια

comments