6 λόγοι που μπορεί να σε κάνουν να παρατήσεις την προσπάθεια!

Όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στο στόχο.

Ανηφορικά, δύσβατα αλλά και σύντομοι δρόμοι. Όποιο μονοπάτι και αν επιλέξεις όμως προς το παθητικό εισόδημα, υπάρχουν 6 (τουλάχιστον) βασικά σημεία που το πιθανότατα θα συναντήσεις και θα σε αποθαρρύνουν. Μια μόνο συμβουλή. Kill em all.

1. Δεν έχω αποτελέσματα

Το 99,9% των online επιχειρηματιών, αποτυγχάνουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν. Η διαδικασία του “δημιουργώ μια διαδικτυακή επιχείρηση” είναι μια επίπονη και χρονοβόρα (τουλάχιστον στην αρχή) διαδικασία.

Είναι όπως μια αγωγή. Όταν ο γιατρός σου, σου πει να πάρεις αυτά τα χάπια, πρωί, μεσημέρι, βράδυ για 15 ημέρες, έχει τον λόγο του. Αν εσύ κάνεις την αγωγή για 10 ημέρες μόνο, μάντεψε τι θα συμβεί. Δεν θα έχεις τα ποθητά αποτελέσματα και το σπυρί θα παραμείνει στον…. αγκώνα σου.

Έτσι και στις περισσότερες περιπτώσεις διαδικτυακού εισοδήματος. Πρέπει να ολοκληρώνεις την αγωγή.

2. Δεν ξέρω τι να κάνω

Έχεις κάνει κάποια βασικά βήματα και ξαφνικά κολλάς. Δεν ξέρεις τι να κάνεις μετά. Αυτό είναι κάτι πολύ κοινό, που όλοι το έχουμε νιώσει σε αυτή την δουλειά.

Αυτό που βοηθάει πολύ, είναι να έχεις δημιουργήσει ένα πολύ αναλυτικό πλάνο του τι πρέπει να κάνεις από πριν. Τέτοια πλάνα θα φτιάξουμε και εμείς εδώ μέσα από το PassiveWeek. Η διαδικασία έχει πολλά βήματα.

Κατέγραψέ τα όλα και ακολούθησε την συνταγή σου. Αναπροσάρμοσε και συνέχισε.

3. Δεν με ενδιαφέρει πλέον

Σε αυτό δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς. Το πιθανότερο είναι να μην σε ενδιέφερε ποτέ πραγματικά να κάνεις κάτι ουσιαστικό online ή να είσαι από αυτούς τους τύπους που νόμιζαν πως υπάρχουν μαγικά κουμπιά που τα πατάς και γεμίζεις χρήμα, και μόλις ανακάλυψες την αλήθεια.

Από την άλλη, μπορεί να πρόκειται για μια μορφή απογοήτευσης. Πολλές φορές τα αποτελέσματα αργούν να φανούν, και έτσι πολλοί απογοητεύονται νωρίς. Έτσι συμβαίνει και το “Δεν έχω αποτελέσματα” που ανέφερα στην αρχή. Λύση; Υπομονή!

4. Μα, δεν ξέρω απο υπολογιστές

Δεν λέω, είναι σημαντικό προτέρημα να γνωρίζεις από υπολογιστές όταν μιλάμε για τον online κόσμο. Υπάρχουν όμως άπειρα παραδείγματα εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων, που ξεκίνησαν την διαδικτυακή τους επιχείρηση χωρίς να έχουν ιδέα από προγραμματισμό και internet.

Και εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο. Όταν ανοίγεις μπακάλικο, δεν μαθαίνεις πως φτιάχτηκαν τα μακαρόνια και το τυρί που πουλάς. Δεν σε ενδιαφέρει καν αυτό. Αυτό ισχύει και online. Για ότι δεν γνωρίζεις να κάνεις, υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κάνει για εσένα.

Δεν είναι δικαιολογία πλέον αυτό.
Έχει περάσει καιρός από τότε που το διαδίκτυο ήταν μόνο για κομπιουτεράδες και γκίγκς. Άλλωστε ότι και να θες να μάθεις, υπάρχει online. Όρεξη και πάθος χρειάζεται, τίποτα άλλο.

5. Μήπως τελικά η ιδέα μου δεν ήταν και τόσο καλή;

Εδώ θέλει προσοχή. Στο δρόμο προς το online επιχειρείν και το παθητικό εισόδημα, θα αμφισβητήσεις την ιδέα σου 1000 φορές. Συνήθως πρέπει να αγνοείς τέτοιες σκέψεις, γιατί μπορεί να δημιουργούνται από την πίεση, το άγχος και την ανυπομονησία για άμεσα αποτελέσματα.

Κάποιες φορές όμως, η σκέψη αυτή μπορεί να έχει πραγματική βάση. Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα για έναν άνθρωπο, από το να αναγνωρίσει πως αυτό που ο ίδιος σκέφτηκε και δημιούργησε, δεν έχει τελικά την ανταπόκριση που πίστευε. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω, που έχουν κολλήσει σε ένα αντικειμενικά αποτυχημένο project γιατί δεν μπορούν να κάνουν το βήμα και να εξιλεωθούν. Μην γίνεις ένας από αυτούς.

6. Αυτό που σκέφτηκα, το έχει κάνει ήδη κάποιος άλλος

Και εδώ θέλω ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό είναι κάτι που πιθανότατα δεν πρέπει να σας σταματήσει. Στο διαδίκτυο η παρθενογέννεση ειναι σπάνια και γενικά κερδίζει πάντα αυτός που κάνει κάτι λίγο καλύτερα ή διαφορετικά από όλους τους άλλους.
Σκέψου. Μπορείς να διαφοροποιηθείς σε αυτό που επέλεξες; Αν ναι, τότε μην φοβάσαι τίποτα. Μπορεί να σε πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να ξεχωρίσεις, λόγω του ανταγωνισμού, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις.

Και μην ξεχνάς. Online δεν κερδίζει μόνο ο πρώτος. Ο πρώτος απλά παίρνει τα πολλά. Υπάρχει όμως χώρος για πολλούς άλλους ακόμα.

Τώρα αν η ιδέα σου είναι να φτιάξεις μια μηχανή αναζήτησης καλύτερη από την Google. Ε, σκέψου κάτι άλλο καλύτερα.

 

Σχόλια

comments