Το Affiliate marketing θέλει φαντασία ή έχω ομορφύνει επικίνδυνα τελευταία!

beautiful-sexy-girl-in-glassesΣτα 30 κάτι χρόνια που ζω σε αυτόν τον κόσμο, έχω καταλάβει πως αυτοί που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που βάζουν φαντασία σε ό,τι κάνουν. Είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά και γεύονται τους καρπούς της πρωτοπορίας τους.

Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με το affiliate marketing. Κι όμως.

Ακολουθεί μια ιστορία από την χθεσινή ημέρα. Κάτι που μου έτυχε και μου υπενθύμισε πράγματα!

Όπως φυσικά θα πρέπει να έχετε κάνει και εσείς έως τώρα, έτσι και εγώ έχω στο facebook αλλά και σε άλλα social networks πολλαπλά accounts.

Έτσι μπορώ να δημιουργώ pages και να στέλνω social signals για τα niche sites μου, από διαφορετικά accounts κάθε φορά ώστε να μην κινώ υποψίες.

Σε ένα από τα accounts αυτά, και ενώ ετοίμαζα ένα page για το site #5 του Project10, άρχισα να λαμβάνω μηνύματα από διάφορες κοπέλες. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το γεγονός πως ήταν μόνο όμορφες κοπέλες, με αποκαλυπτικές (όχι όμως έντονα) φωτογραφίες και με την ιδιότητα του μοντέλου στο profile τους.

Το πρώτο που ΦΥΣΙΚΑ μου πέρασε από το μυαλό είναι πως έχω ομορφύνει επικίνδυνα τελευταία, αλλά μετά σκέφτηκα πως πάντα ήμουν εξαιρετικά όμορφος (στείλτε μου μήνυμα για να σας δώσω διεύθυνση να στείλετε τα τελάρα με τις ντομάτες).

Απέκλεισα λοιπόν αυτό το ενδεχόμενο, και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν σχεδόν copy & paste.

Παράδειγμα.

 

sexy-profile-10Αυτή: Hey, how are you!

Εγώ: Im good, yourself?

Αυτή: Cool. Im laying on my bed listening to some music.

Εγώ: Nice!

Αυτή: I’m bored though!

Εγώ: I know.

Αυτή: Want to have some fun ? (ουπς, εδώ σήκωσα το ένα μου φρύδι και σκέφτηκα, κάτι παίζει εδώ)

Εγώ: Sure, whats on your mind ? (ή αλλιώς, για να δούμε τι τρέχει εδώ).

Αυτή: Do you want to turn cams on and have some fun ?

Εγώ: im not alone, cant turn cam on.

Αυτή: No prob. I can turn it on and let you have some fun!! (ΟΚ, σίγουρα κάτι θα ζητήσει σε λίγο).

Εγώ: alright!

Αυτή: Go to this link and i’ll tell you what you need to do to see me doing stuff 😉 (να το και το link!! τέλεια, για να δούμε).

 

Σε αυτό το σημείο έκανα ένα link analysis για να δω που οδηγεί χωρίς να κάνω κλικ.

Το url ήταν κάπως έτσι. www.seemeonmycam.com/?af=dfg34234

Γυρίζω στο chat λοιπόν, του ζητάω να ανοίξει τα χαρτιά του.

 

Εγώ: Hey dude! You’re busted!

Αυτός: What are you talking about.

Εγώ: Affiliate here too 🙂

Αυτός: Oups! 🙂

 

Ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση. Ήθελα να μάθω τα πάντα για το πως δουλεύει, τι κέρδη έχει και γενικά την ανταπόκριση που είχε η μέθοδος αυτή στον κόσμο.

Για όσους δεν καταλάβατε, τα sites αυτά έχουν κοπέλες οι οποίες γδύνονται μπροστά με μια κάμερα. Το κοινό, μπορεί να αγοράσει credits ή tokens όπως τα λένε, και να τα δίνει στις κοπέλες ζητώντας τους να κάνουν κάτι ως αντάλλαγμα. Ένα ψηφιακό στριπτιτζάδικο ας πούμε.

Αν εγώ λοιπόν ακολουθούσα αυτό το link, έκανα εγγραφή και αγόραζα κάποια credits, αυτός θα έπαιρνε μια προμήθεια.

Κλασικό affiliate marketing δηλαδή, αλλά με το στοιχείο της “εξαπάτησης” που είναι εντελώς πέρα από τις δικές μου μεθόδους.

facebook_girl

Όπως και να έχει, ήθελα να μάθω όσο περισσότερα μπορούσα. Γιατί μην ξεχνάτε, πως ότι μαθαίνεις είναι καλό γιατί μπορείς να το εφαρμόσεις και στα δικά σου πράγματα παραλλαγμένα ώστε να μην έρχονται και σε κόντρα με την ηθική σου.

Ο τύπος λοιπόν, ήταν μέρος ενός δικτύου (μου έκανε πρόταση να συμμετέχω αν ήθελα, αλλά η ιδέα να μιλάω με τις ώρες με άντρες σαν γυναίκα δεν με ενθουσιάζει!!). Το δίκτυο αυτό έχει περισσότερα από 500 γυναικεία accounts στο facebook τα οποία λειτουργούν 30 affiliates.

Πολλά από τα accounts έχουν και πραγματικές φωτογραφίες από μοντέλα που δουλεύουν σε τέτοια sites, που με την συγκατάθεση τους λαμβάνουν μια προμήθεια από τις προμήθειες. Κάνουν συχνά status updates, παίζουν παιχνίδια και συμμετέχουν σε σχόλια ώστε να μην κινούν υποψίες. Η οργάνωση τους είναι απίστευτη!

Δεν μου είπε τι κέρδη έχουν, αλλά από τα λεγόμενα του κατάλαβα πως παίζουν μεταξύ 20 και 50 χιλιάδες δολάρια το μήνα. Όχι και άσχημα!

Εννοείται πως ΔΕΝ προτείνω να κάνετε το ίδιο. Δεν είναι ωραίο να εξαπατάς κόσμο. Αλλά είναι καλό να τα ξέρουμε και αυτά.

Ποιο είναι όμως το ηθικό δίδαγμα αυτής της εμπειρίας μου; Πολύ απλά, αυτό που σας είπα και στην αρχή.

Βάλτε φαντασία σε ότι κάνετε, και μην ακολουθείτε τυφλά μεθόδους και πεπατημένες.

Όσες φορές έχω δοκιμάσει κάτι που είναι έκτος πλαισίου είχα μεγάλη επιτυχία ή αποτυχία. Μεγάλη όμως και ακραία. 100 ή μηδέν.

Είναι καλό λοιπόν να εκπαιδευτούμε στο να σκεφτόμαστε “out of the box”. Οι μεγαλύτεροι marketάδες του κόσμου κάνουν ακριβώς αυτό.

Πρωτοτυπούν και αιφνιδιάζουν τον χώρο. Ανακατεύουν τα νερά και φτάνουν πρώτοι στην νέα πηγή που δημιούργησαν. Έτσι, όταν και οι άλλοι πάρουν χαμπάρι τι γίνεται, αυτοί έχουν ήδη λάβει τα πολλά οφέλη!

Think outsite the box λοιπόν!

Κάτι να σκεφτείτε σήμερα, που είναι Κυριακή!

Σχόλια

comments