Είμαι στην πρώτη σελίδα της Google για το βασικό μου keyword!

Ω! Ναι.

Εχθές, εκεί που καθόμουν και έγραφα ένα νέα άρθρο για  το CouplesCookingClassesHQ.com (γιατί είπαμε, δεν θα κάνω τίποτα outsource) λαμβάνω ένα email όπως κάθε εβδομάδα από το Market Samurai.

“You have new ranking data!”

Και ιδού τα αποτελέσματα.

Screen Shot 2013-02-13 at 8.46.06 PM

Όπως βλέπετε, αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην θέση 9 για την βασική μου λέξη “Couples Cooking Classes” και στο νούμερο 6 για την λέξη “Cooking as a couple” που είναι εξίσου σημαντική.

Screen Shot 2013-02-14 at 1.28.52 PM

Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμένα, γιατί πρώτον μου δείχνει για μια ακόμα φορά πως ότι κάνω λειτουργεί και δεύτερον γιατί μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω ακόμα πιο δυνατά.

Τι έκανα όμως τις τελευταίες ημέρες και βοήθησα τα rankings μου;

Έβαλα σε λειτουργία την στρατηγική για το περιεχόμενο μου που σας είχα αναφέρει και παλαιότερα.

Στην ανάλυση που είχα κάνει, παρατήρησα πως όποιος ψάχνει στη Google για “Couples Cooking Classes” συνήθως προσθέτει και έναν τοπικό προσδιορισμό.

Για παράδειγμα

“Couples cooking classes in Atlanta”

“Couples Cooking Classes in Chicago”

κλπ.

 

Ξεκίνησα λοιπόν μια σειρά από άρθρα, τα οποία στοχεύουν ακριβώς σε αυτές τις “long tail” keywords. Αν πάτε στο CouplesCookingClassesHQ.com μπορείτε να τα δείτε.

Η στρατηγική αυτή λοιπόν, προς το παρόν, δείχνει να έχει αποτελέσματα.

Εννοείται πως δεν σταματώ εδώ φυσικά. Στόχος είναι η πρώτη θέση. Μην ξεχνάτε πως εκεί γίνονται 60-70% των clicks, οπότε εκεί υπάρχει και η ευκαιρία για περισσότερα κέρδη.

Στόχος όμως, είναι να φέρω κόσμο στο νέο μου site, στοχεύοντας όσο περισσότερες σχετικές λέξεις μπορώ. Έτσι, θα είμαι λιγότερο βασισμένος σε μια μόνο λέξη, και οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή στον αλγόριθμο της Google δεν θα με επηρεάσει.

Συνεχίζω λοιπόν να χτίζω περιεχόμενο και να το υποστηρίζω με backlinks (τα οποία έχω αμελήσει αρκετά).

Σχετικά με τα rankings

Όταν κάνεις μια αναζήτηση στην Google, ειδικά αν είσαι logged in με κάποιο google account, τα αποτελέσματα που θα λάβεις έχουν να κάνουν με αυτό που ψάχνεις, με τον τόπο που βρίσκεσαι αλλά και με τις προηγούμενες αναζητήσεις σου.

Ετσι, αν ψάξετε για “Couples Cooking Classes” το πιθανότερο ειναι να μην με δείτε στην πρώτη σελίδα. Αλλά μάλλον στην 2η ή και 3η. Αυτό έχει να κάνει με αυτό που σας περιγράφω πιο πάνω. Εμένα όμως, με ενδιαφέρει το Αμερικανικό κοινό, στο οποίο και στοχεύω.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να δεις τα “πραγματικά” σου rankings είναι να κάνεις αυτό που λέμε “private search”, δηλαδή μια αναζήτηση η οποία να μην επηρεάζεται από τίποτα παρά μόνο το “keyword”.

Αυτό κάνει το market samurai, αλλά και άλλες υπηρεσίες online.

Βέβαια, όταν στοχεύεις σε μια γεωγραφική περιοχή, λόγω γλώσσας για παράδειγμα, τότε σε ενδιαφέρει να ψάχνεις στην τοπική μηχανή αναζήτησης για ευνόητους λόγος.

Αυτά λοιπόν για την ώρα.

Να τονίσω, πως το γεγονός πως είμαι στην πρώτη σελίδα της Google για 2 βασικές λέξεις μου, δεν σημαίνει πως αυτό θα μείνει έτσι για πάντα. Άλλωστε είπαμε, ο στόχος είναι η #1 θέση.

Το site απέχει αρκετά από το “set it and leave it” stage του. Εκεί όμως σκοπεύω να το φτάσω.

Σχόλια

comments