Τα overnight successes που κράτησαν χρόνια!

Υπάρχει η πεποίθηση πολλές φορές, πως μεγάλες εταιρίες όπως το Facebook, η Google και το Twitter έγιναν “επιτυχίες” μέσα σε μια νύχτα.

Και αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά, οι περισσότεροι από εμάς, μαθαίνουμε για αυτές τις εταιρίες όταν είναι πλέον επιτυχημένες.

Η αλήθεια όμως, είναι πως στο 99% των περιπτώσεων, αυτό το overnight success κρύβει πολλούς μήνες ή και χρόνια γεμάτα από ξενύχτια, αγωνίες και ισορροπία στα όρια της καταστροφής.

Στα τρία βίντεο που ακολουθούν θα δείτε εικόνες από τις αρχές της Google και του Facebook καθώς και μια συνέντευξη των συνιδρυτών του Twitter όταν αυτό δεν το γνώριζε το ευρύ κοινό. Θα κατανοήσετε μέσα από την εικόνα, πως η κάθε startup μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πραγματικά μεγάλο. (Αν και το πιθανότερο είναι πως δεν θα συμβεί αυτό. Στατιστικά πάντα.)

Όλες όμως οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, έχουν περάσει από αυτό το “start-up” στάδιο.

Κάποιες μάλιστα, επιδιώκουν να κρατήσουν αυτή την κουλτούρα, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια και όταν η αξία τους έχει περάσει στα επίπεδα των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να έχουμε τέτοιες εικόνες στο μυαλό μας. Μας βοηθούν να κατανοήσουμε την πραγματικότητα πίσω από τα επιτυχημένα startups και να αντιδράσουμε σωστά στις μελλοντικές προκλήσεις των δικών μας εγχειρημάτων.PassiveWeek

Google 1999

Facebook όταν ονομαζόταν “The Facebook”

Twitter 2006

Σχόλια

comments