Νέα χρονιά για το PassiveWeek και θέλω τη γνώμη σας!

Σεπρέμβρης. Για μένα πάντα αυτός ο μήνας είναι η αρχή του χρόνου. Μπορει να μου έμεινε κατάλοιπο από το σχολείο, δεν ξέρω, αλλά αν το δεις λογικά βγάζει περισσότερο νόημα το να ξεκινάς κάτι από Σεπτέμβρη.

Τον Αύγουστο, που λέτε, έκανα όπως είπα τελικά (ναι! τα κατάφερα). Πήρα όλο το μήνα off και γύρισα αρκετά μέρη. Γιατι καλοκαίρι χωρίς Ελληνικά νησιά, απλά δεν υπάρχει. Εχουμε τα χίλια κακά της μοίρας μας σαν λαός, αλλά αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος, ειδικά το καλοκαίρι.

Πραγματικά λοιπόν γέμισα μπαταρίες και εμπειρίες, οπότε νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ για τις νέες προκλήσεις του “νέου έτους”. Και είναι πολλές. Αυτές που ξέρω τουλάχιστον, γιατί οι καλύτερες είναι αυτές που απλά εμφανίζονται στην πορεία.

Πέρασαν 365 ημέρες!

Στις 25/9 το Passiveweek θα γίνει ενός έτους (μετρώντας από το πρώτο μου post). Πραγματικά δεν κατάλαβα πως πέρασε μια ολόκληρη χρονιά.
Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβη μέσα σε αυτούς τους μήνες και πόσα πράγματα καταφέραμε, τότε το διάστημα ίσως φαίνεται και μικρό.

Στόχος μου μέσα από το PassiveWeek ήταν (και ακόμα είναι) 2 βασικά πράγματα. Να μάθουμε πραγματικούς τρόπους για να κερδίζουμε χρήματα online και να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας σχετικά με μια σειρά από πράγματα. Ολα αυτά θα μας οδηγήσουν στο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να φτιάξουμε την ζωή μας όπως εμείς θέλουμε.

Lifestyle design, με αρχιτέκτονες εμάς!

Μέσα από τα τα δύο μεγάλα projects που έτρεξα μέσα από το PW τον τελευταίο χρόνο, το PW Project και το Project10, νομίζω πως κατάφερά να σας πείσω για μερικά από αυτά τα πράγματα. ΝΑΙ, γίνεται να βγάζεις χρήματα οnline και ΝΑΙ μπορείς να το κάνεις και να ταξιδεύεις ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα μέσα από το PassiveWeek Personal, όπου ουσιαστικά “ανέλαβα” κάποιους “μαθητές” για να τους βοηθήσω προσωπικά να δημιουργήσουν το πρώτο τους site, τα αποτελέσματα ήταν ανέλπιστα.

Αυτό όμως που με κάνει να χαίρομαι πραγματικά, είναι πως κάποιοι από εσάς έχετε ήδη ξεκινήσει να κερδίζετε χρήματα μέσα από το διαδίκτυο εφαρμόζοντας πράγματα μέσα από το PW.

Μέσα από το PW Personal, δύο στους τρεις κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη σελίδα της Google για το βασικό τους “keyword” και ξεκίνησαν να έχουν τα πρώτα τους κέρδη, όπως και άλλοι που απλά ακολούθησαν τις συμβουλές μου.

best android rpg games _2_7_13_done

meetsos-fb-post_done

Screen Shot 2013-09-09 at 6.12.26 PM_done

Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα τόσο άμεσα, αλλά φαίνεται πως η συγκυρία ήταν ιδανική.

Εχω δεχτεί δεκάδες μηνύματα από αναγνώστες, που χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες μέσα από το PW αύξησαν την δουλειά που ήδη έκαναν ή ξεκίνησαν κάτι από την αρχή και ήδη κερδίσουν τα πρώτα τους ευρώ (ή και δολάρια σε κάποιες περιπτώσεις).

Το σημαντικότερο όμως είναι πως ακόμα και όσοι δεν το τόλμησαν ακόμα, είδαν πως είναι πραγματικά εφικτό να κερδίζει κάποιος χρήματα μέσα από το διαδίκτυο.

Και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αλλάξαμε λίγο τον τρόπο σκέψης μας και είδαμε εναλλακτικές που αγνοούσαμε πως υπήρχαν.

Στα δικά μου

Μέσα στους προηγούμενους μήνες το portfolio με τα sites μου μεγάλωσε αισθητά. Μόνο και μόνο από τα 2 project που τρέξαμε την τελευταία χρονιά (PW Project και Project10) δημιούργησα 11 νέα sites!! Το σημαντικό είναι πως έτσι κατάφερα να δοκιμάσω διάφορους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να κερδίζει online.

Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι.

Το σημαντικό είναι πως έμαθα πολλά, ταξίδεψα πολύ, αύξησα σημαντικά τα κέρδη μου και έθεσα τις προδιαγραφές να αυξηθούν πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον με σχεδόν παθητικό τρόπο.

Ολα τριγύρω αλλάζουν(ε)

Αυτό που πρέπει όμως να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι πως το διαδίκτυο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζει διαρκώς.
Ετσι, πράγματα που λειτουργούν σήμερα, μπορεί να μην λειτουργούν αύριο.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να ενημερωνόμαστε, να δοκιμάζουμε και να μαθαίνουμε συνέχεια νέα πράγματα.

Θεωρώ πως την χρονιά που πέρασε, το PassiveWeek λειτούργησε σαν μια προθέρμανση για αυτό που έπεται. Μάθαμε τα βασικά και πλέον μπορούμε να συνεννοηθούμε και να ανταλλάξουμε πληροφορίες.

Μέσα από το PassiveWeek φέτος θα μάθουμε πολλά καινούργια πράγματα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θα σας μεταφέρω ό,τι νέο κυκλοφορεί στον χώρο του Internet Living (όπως μου αρέσει να το λέω).

Τι αλλάζει φέτος για το PassiveWeek;

Βασικά δεν αλλάζει τίποτα από τα παλιά, απλά σκέφτομαι να προσθέσω πολλά περισσότερα πράγματα.

Το διάστημα που πέρασε, η ανταπόκριση σας ήταν πραγματικά συγκινητική και θέλω να επενδύσω ακόμα περισσότερο από τον χρόνο μου στο όλο project. Και θα συνεχίσω να το κάνω, όσο βλέπω πως υπάρχει κοινό για ό,τι θέλω να προσφέρω.

Οπως είπα και παραπάνω, τα πράγματα στον online κόσμο αλλάζουν δραστικά και γρήγορα. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή που μιλάμε η Google δοκιμάζει κάποια νέα πράγματα στον αλγόριθμό της, με αποτέλεσμα να έχει τρελάνει τα rankings (οπότε αν βλέπετε διάφορα να συμβαίνουν στα ranking σας, μην πανικοβάλλεστε). Αυτό έπρεπε να το γνωρίζετε, και έπρεπε να σας το έχω μεταφέρει νωρίτερα σαν πληροφορία.

Θέλω να σας ενημερώνω λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερο για το τι συμβαίνει ΤΩΡΑ. Έτσι θα έχετε καλύτερη εικόνα αλλά και θα σκέφτεστε πολύ πιο σωστά σχετικά με ό,τι κάνετε online και τις αποφάσεις που παίρνετε.

Ακόμα, σκέφτομαι να ξεκινήσω μια σειρά από συζητήσεις (video ή audio, τι λέτε;) με άτομα του χώρου ώστε να μαθαίνουμε μαζί πολλά νέα πράγματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και το online business. Ισως ένα Podcast; Δεν ξέρω.

Πάντα όμως πράγματα πρακτικά και επί της ουσίας.

Αυτό που πρέπει να κάνω σίγουρα (και άμεσα) είναι να οργανώσω λίγο καλύτερα την πληροφορία μέσα στο PW. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να συγκεντρώσω ό,τι πρέπει σε συγκεκριμένες ομάδες, ώστε να μπορεί και ο υπάρχων αναγνώστης να εντοπίσει γρήγορα ό,τι θέλει, αλλά και ο νέο φίλος της σελίδας να μπει εύκολα στο νόημα και να ενταχθεί ομαλά στο σύνολο (το έχω ξεκινήσει λίγο τώρα με το νέο PW).

Εσεις και η πολύτιμη γνώμη σας

arrow_downΘα εκτιμούσα πολύ αν μου στέλνατε feedback σχετικά με το τι σας άρεσε από ό,τι κάναμε την χρονιά που πέρασε, τι θα θέλατε να βλέπετε περισσότερο, τι να προσθέσω, τι έλειπε και γενικά ό,τι έχετε στο μυαλό σας σχετικά με την προσπάθεια αυτή.

Αφήστε κάποιο σχόλιο εδώ, στείλτε μου ένα email, πάρτε με ένα τηλέφωνο, skype me, στείλτε ένα μήνυμα στο facebook ή ένα tweet. Τρόποι υπάρχουν πολλοί πια.

Αλήθεια θα το εκτιμούσα πολυ αν άκουγα την άποψη σας πριν ξεκινήσω τα νέα πράγματα που έχω στα μυαλό μου.

Καλή χρονιά σε όλους λοιπόν!

Keep it Passive,
Γιώργος

Σχόλια

comments