Στα μισά του Project 10. Ωρα να παλέψουμε με τα τέρατα. Ή μήπως όχι;

Κι όμως. Πέρασαν κιόλας οι 5 πρώτες εβδομάδες και έχουμε άλλες τόσες μπροστά μας.

Ηταν 5 φανταστικές εβδομάδες. Μέσα σε αυτό το σχετικά μικρό διάστημα, κατάφερα να χτίσω 5 νέα sites, να ταξιδέψω σε 2 νέους προορισμούς, να γνωρίσω δεκάδες νέους ανθρώπους, να αλλάξω μερικές συνήθειες μου και να φυσικά να πειραματιστώ πολύ!

Που βρισκόμαστε λοιπόν.

Την εβδομάδα που πέρασε, σήκωσα το 5ο μου site. Το site #5 λοιπόν είναι live και είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα 4.
Και αυτό, γιατί στο νέο αυτό niche site, θέλω να δοκιμάσω μια νέα υβριδική τεχνική.

Τι διαφορετικό έχει λοιπόν το Site #5;

red_health_appleΤο βασικό του χαρακτηριστικό, είναι πως από την αρχή το στοχεύω για “authority site”. Για ένα site δηλαδή που θα έχει λίγο γενικότερο περιεχόμενο από τα συνηθισμένα μας.
Ενα άλλο νέο στοιχείο, είναι πως θα προσπαθήσω να ρανκάρω αυτό το site, σε ένα πραγματικά πολύ ανταγωνιστικό θέμα. Αυτό της “Υγείας”.
Ειναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε αυτή την θεματική κατηγορία, και αυτό γιατί η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος.

Γενικά αν ρίξετε μια πρώτη ματιά στο “health” niche θα δείτε πως είναι πλημμυρισμένο από τεράστιες εταιρίες, με απίστευτα budgets και μεγαλειώδης καμπάνιες.

Ας παλέψουμε με τα τέρατα λοιπόν. Ή μήπως όχι;

Προφανώς και όχι. Σιγά μην φάω τον χρόνο μου προσπαθώντας να κάνω outrank την L’oreal και τις φίλες της.
Κάτι άλλο σκέφτηκα να κάνω.

Η λογική μου είναι η εξής.
Αντί να δημιουργήσω ένα site πάνω σε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή κατηγορία προϊόντων, όπως έκανα με τα 4 προηγούμενα, να ξεκινήσω απευθείας ένα autority site στο οποίο θα δημιουργήσω σελίδες με εκτενή άρθρα (1000 λέξεις και πάνω) πάνω σε 1 προϊόν κάθε φορά.
Θα έχω δηλαδή πχ. 20 σελίδες για 20 διαφορετικά προϊόντα μέσα στην γενική κατηγορία “Υγεία”.

Αυτό όμως που θα προσπαθήσω να κάνω, δεν είναι να ρανκάρω το site ως σύνολο, γιατί αυτό είναι πρακτικά αδύνατο με την ανταγωνισμό που βλέπω να υπάρχει στο health niche, αλλά θα επιδιώξω να ρανκάρω κάθε σελίδα ξεχωριστά για το αντιστοιχώ προϊόν στο οποίο αναφέρεται.

Δεν ξέρω αν θα πετύχει. Σίγουρα πάντως θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο για να δω κάποια πρώτα αποτελέσματα εδώ.
Εχει όμως και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Γιατι όσο θα ανεβαίνουν στα SERPs οι μεμονωμένες σελίδες των προϊόντων, τόσο να γίνεται και πιο “authoritative” τo site στο σύνολο του.

Ακόμα, τα προϊόντα τα οποία θα μπορώ να προωθήσω, είναι ουσιαστικά αμέτρητα.

Τέλος, εννοείτε πως ο τρόπος που θα προσπαθήσω να βγάλω χρήματα από αυτό το site είναι με προμήθειες από τις πωλήσεις των προϊόντων.

Θα έχει ΤΡΟΜΕΡΟ ενδιαφέρον. Φυσικά θα σας ενημερώνω.

Στα υπόλοιπα.

Τα πρώτα 4 sites, πάνε καλά έως τώρα. Ειδικά τα 2 πρώτα, έχουν ήδη ξεκινήσουν να ανεβαίνουν στα SERPs σιγά σιγά, παρόλο που δεν έχω κάνει και ιδιαίτερο link building. Και αυτό φυσικά γιατί έχουμε στοχεύσει από την αρχή πολύ καλά.

Το Site #2 είναι στη θέση #19 για το βασικό του keyword, και το Site #1 στην θέση #49, που δεν είναι και άσχημα για τόσο λίγο που είναι online. Αναμένω όμως σύντομα πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αφού ξεκινάω σιγά σιγά link building.

Outsourcing news. Ο πρώτος μου VA!

virtual_assistantΟπως σας είχα πει, θέλω σύντομα να αποδεσμευτώ από μια σειρά εργασίες, ώστε να μπορώ να κάνω σωστά την βασικότερη από αυτές, που ειναι το “keyword research”.
Ετσι, ξεκίνησα να βρω μερικούς VAs (virtual assistants) για να προσλάβω και να αναλάβουν κάποια πράγματα.

Σε πρώτη φάση, θέλω να διώξω από πάνω μου την συγγραφή των κειμένων. Ειναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, και όταν το θέμα δεν σε ενδιαφέρει, μια αρκετά βαρετή εργασία επίσης.

Ήδη ξεκίνησα να συνεργάζομαι με έναν τύπο από την Ινδία.

Πως όμως τον ανακάλυψα;

Το γρήγορο τεστ του καλού VA

Για να βρω λοιπόν τους VAs μου πήγα στο oDesk. Εκεί, μπορώ να κάνω post μια περιγραφή με την εργασία την οποία θέλω κάποιος να αναλάβει, και δέχομαι προσφορές. Μετά, πρέπει να επιλέξω με κάποιο τρόπο, ποιος είναι καταλληλότερος για την δουλειά αυτή.

Για την συγγραφή των κειμένων, θέλω πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Χρειάζομαι κάποιον που να γράφει καλά αγγλικά, να μπορεί να κάνει καλή έρευνα πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα και να μπορεί να δουλεύει μέσα σε σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Ακόμα φυσικά θα πρέπει να συμφωνούμε και στο οικονομικό. Αλλά αυτό το ορίζεις από την αρχή στο post της αγγελίας σου, οπότε λύνεται από μόνο του.

Επειδή οι περισσότεροι στο oDesk έχουν αναλυτικά προφίλ, στα οποία μπορείς να δεις και δείγματα της δουλειάς τους, τα 2 πρώτα κριτήρια μπορείς εύκολα να τα καλύψεις.
Τι γίνεται όμως με το τρίτο; Ειναι πραγματικά αδύνατο να ξέρεις από την αρχή αν κάποιος θα είναι τυπικός στα χρονοδιαγράμματα που θα του ορίσεις.

test_anxiety

Εδώ, εφαρμόζω το λεγόμενο “Τεστ” για VAs.

Τι κάνω.
Προσλαμβάνω 3-4 VAs και τους βάζω να κάνουν μια αρκετά χρονοβόρα δουλειά σε πολύ περιορισμένο χρόνο. Για παράδειγμα, αυτή την φορά ζήτησα 10 άρθα των 500 λέξεων σε 48 ώρες.

Μόνο ένας κατάφερε να αντεπεξέλθει στο δύσκολο αυτό task, και είναι και αυτός που προσέλαβα.

Με την μέθοδο αυτή χάνεις λίγα χρήματα στην αρχή, αλλά γλιτώνεις πολύ περισσότερα χρήματα αλλά και χρόνο από μια κακή συνεργασία στο μέλλον.

Ο επόμενος στόχος είναι να βρω έναν καλό VA για το Link Building.

Πως θα αποφασίσω για τους μελλοντικούς μου προορισμούς;

Εως σήμερα έχω καλύψει τα 2/5 του στόχου μου. Μετά την Σκόπελο και το Πήλιο, τι;
Η αλήθεια είναι πως με έχετε γεμίσει προσκλήσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Και ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.
Δεν ξέρω που να πρωτοπάω.

Σκέφτηκα λοιπόν να το πάω θεματικά και εδώ. Μετα την θάλασσα, ίσως πάω σε βουνό. Ακόμα μετά την Ελλάδα, ίσως πάω κάπου εκτός συνόρων.
Με αυτά τα 2 στο μυαλό, θα αποφασίσω για τους επόμενους προορισμούς μου.

Κακές συνήθειες. Ξύπνημα στις 6π.μ.

Ειναι απίστευτο αλλά ακόμα ξυπνάω στις 6. Με ελάχιστες λίγες εξαιρέσεις, μετά από ξενύχτια (είναι και αυτά στο πρόγραμμα) ξυπνάω κάθε μέρα με τα κοκόρια. Και να σας πω κάτι. Ειναι απίστευτο. Εχω όσο χρόνο θέλω να κάνω ότι θέλω. Δοκιμάστε το! Αξίζει τον κόπο.

Live blog

Πριν κάποιες εβδομάδες ξεκίνησα ένα live blog. Εκει postάρω συνήθως 2-3 φορές την ημέρα για πράγματα που δεν μπορώ να γράφω ολόκληρο post.
Είδα πως σας αρέσει πολύ η ιδέα. Οπότε λέω να το συνεχίσω και ίσως του δώσω και την δική σου σελίδα μέσα στο PassiveWeek.

Τι λέτε;

Περιμένω νέα σας!

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι μονόλογοι.

Γράψε μου λοιπόν στα σχόλια τι πιστεύεις για το Project10 έως τώρα. Τι θα ήταν καλό να αλλάξω;

Πιστεύεις πως είναι καλή η ιδέα για το Site #5; Θα έχει αποτέλεσμα;

Θέλω πολύ να ακούσω την γνώμη σας.
Ακόμα, θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας σχετικά με το οτιδήποτε σας προβληματίζει.

Εχετε ξεκινήσει κάποιο site τελευταία; Πως πάει;

Περιμένω νέα σας λοιπόν!

Σχόλια

comments