Ανταπόκριση από Πήλιο (Εβδομάδα 2η, Site 2ο, Προορισμός 2ος)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μέρες στη Σκόπελο κύλησαν πραγματικά σα νερό.

Ο γνωστός νόμος της σχετικότητας, που όταν περνάς καλά, σου συρρικνώνει τον χρόνο.

Αν και ήταν μόνο μια εβδομάδα, ο αποχωρισμός είναι πάντα δύσκολος. Κάναμε ωραίο παρεάκι.

Όπως και να έχει όμως, τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν.
Αν κάτι έμαθα από την εμπειρία μου εκεί, είναι πως αν δεν ενεργοποιηθείς εσύ, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί.

Και εξηγούμαι.

Ότι μας συμβαίνει είναι μέρος μιας αλυσιδωτής αντίδρασης. Μιας αντίδρασης που εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε.

Ένα απόγευμα στη Σκόπελο, γνώρισα έναν κύριο από το νησί. Ήμασταν δίπλα στο μπαρ, και λόγω της κοντινής απόστασης, πήρε το αυτί μου πως ο κύριος αυτός έψαχνε τρόπο να δει τα mail του. Προσφέρθηκα λοιπόν να τον βοηθήσω δανείζοντας του laptop αλλά και την mobile σύνδεση μου, αφού το μαγαζί δεν διέθετε wifi.

Και το έκανα αυτό γιατί πρώτον ήθελα πραγματικά να τον εξυπηρετήσω (γιατι όχι;) και δεύτερον γιατί όλη αυτή η ιστορία θα ήταν πιθανά και μια καλή αρχή για συζήτηση. Είπαμε στα ταξίδια πρέπει να γνωρίζουμε κόσμο και να κάνουμε συζητήσεις. Έτσι, δεν έχουμε ιδέα που μπορεί να οδηγηθούμε και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό.

Και όντως, “πολύ οργανωμένο σε βρίσκω” μου είπε.

Του εξήγησα λοιπόν με τι ασχολούμαι και γιατί πρέπει να έχω πάντα μια εφεδρική σύνδεση με το internet μαζί μου. Φάνηκε να του αρέσει πολύ αυτό που του περιέγραψα.

Ο κ. Γιάννης λοιπόν, έτυχε να είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στη Σκιάθο, και μου ζήτησε να ρίξω μια ματιά στο site του ξενοδοχείου του και να του πω την γνώμη μου.

Το έκανα.

Το site του ήταν από αυτά τα κλασικά των ξενοδοχείων στις αρχές του 2000. Είχε δηλαδή flash intro (vintage πράγματα), μικρές φωτογραφίες και λίγα κείμενα κάτω από ένα πολύπλοκο μενού.

Για να μην τα πολυλογώ, μέσα σε μισή ώρα του είχα “αποδείξει” με νούμερα, πως το site του δεν δούλευε για αυτόν. Ήταν τόσο γενικά στοχευμένο αλλά και τόσο φτωχά σχεδιασμένο που πραγματικά ήταν σαν να μην το έχει. Του έδειξα πως θα μπορούσε να εντοπίσει περισσότερους από 1500 επισκέπτες (και πιθανούς πελάτες) την ημέρα, αν στόχευε σε 2-3 long tail keywords που του βρήκα στα πρόχειρα εκείνη την ώρα.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ!

Με ρώτησε αμέσως “πόσα θέλω” να αναλάβω ένα νέο site και μια γενικότερη έρευνα / στόχευση του ξενοδοχείου του. Του είπα πως “δεν ασχολούμαι πλέον με projects τρίτων”, θέλοντας να ανεβάσω λίγο τις μετοχές μου. “Με εμένα θα κάνεις μια εξαίρεση” μου είπε.

Ήπιαμε τα ποτά μας και συζητήσαμε για λίγες ώρες ακόμα. Στην συζήτηση που κάναμε, του είπα πως ο επόμενος σταθμός μου, σκεφτόμουν να είναι το Πήλιο.

Σε 3 λεπτά είχε επικοινωνήσει και μου είχε κανονίσει να μείνω για 3 νύχτες σε πολυτελέστατη σουίτα (βλέπε φώτος). Ομολογουμένως έπαιξε πολύ καλά τα χαρτιά του.

mikros_vorias_2 mikros_vorias_3 mikros_vorias_4 mikros_vorias1

Μέσα από μια συνηθισμένη μέρα λοιπόν, και επειδή ενεργοποιήθηκα και δημιούργησα τις προϋποθέσεις για συζήτηση, κατέληξα να κλείσω μια καινούργια δουλειά και να μένω σήμερα σε αυτόν τον παράδεισο που βλέπετε τις φωτογραφίες.

Το δίδαγμα λοιπόν, είναι πως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν κάνουμε εμείς κάτι. Κάτι ελάχιστο που απλά μπορεί να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση από τυχαία γεγονότα.

Το μυαλό στο στόχο
Όλες αυτές τις μέρες, βρίσκω τον εαυτό μου, να μου υπενθυμίζει τον στόχο όλου αυτού του ταξιδιού. Ένα κομμάτι του στόχου για την ακρίβεια. Αυτό των 10 sites.
Και μου το υπενθυμίζω, γιατί οι “πειρασμοί” είναι τόσοι πολλοί που είναι πραγματικά εύκολο να χαθείς μέσα τους.

Στα δικά μας λοιπόν και πάλι.
Έχω ξεκινήσει το 2o μου site. Έχω δηλαδή βρει το βασικό μου keyword και τα βασικά προϊόντα στα οποία θα στοχεύσω και “χτίζω” την εικόνα του. Παράλληλα, τροφοδοτώ με νέο περιεχόμενο το 1ο site που δημιούργησα την προηγούμενη εβδομάδα από την Σκόπελο.

Πριν φύγω από το Πήλιο (αφού γυρίσω λίγο την περιοχή) και επιστρέψω στην Πάτρα για ένα μικρό διάλειμμα (στο κομμάτι των προορισμών μόνο) θέλω να έχω τουλάχιστον 10 νέα άρθρα στο πρώτο μου site kαι 5 στο 2ο. Έτσι θα ξεκινήσω δειλά δειλά από την 3η ή 4η εβδομάδα να χτίζω κάποια links για να rankάρουμε σιγά σιγά.

Κάπου εκεί, σκέφτομαι να βάλω και το outsoursing στο παιχνίδι. Θα δούμε πως θα πάει. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

Current location: Πήλιο, λοιπόν.

Διαβάζετε το Live Blog για τα μικρά μου καθημερινά νέα και θα τα πούμε σύντομα με πολλά περισσότερα.

Συνεχίστε να μου στέλνετε μηνύματα σχετικά με όλα αυτά που διαβάζετε. Με βοηθάτε πολύ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προσκλήσεις που μου στέλνετε για να επισκεφτώ το δικό σας μέρος.
Πραγματικά θα προσπαθήσω να έρθω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ! Θέλω να γνωρίσω όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς!

Στις “αλυσιδωτές αντιδράσεις” που θα ξεκινήσουμε και εδώ λοιπόν!

Στο μαγευτικό Πήλιο!

Bottoms up!

—————————

υπ. Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου Tug, που σήμερα μας άφησε προσωρινά για ένα παρεάκι με αγγέλους. Αυτούς τους γαμάτους αγγέλους όμως που σκάνε πλάκα σε κάθε ευκαιρία. Καλές “ταγκιές” φίλε και καλή αντάμωση! (γνωρίστε τον)

Σχόλια

comments