Ανταπόκριση από Σκόπελο (Εβδομάδα 1η, Site 1ο, Προορισμός 1ος)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οπως σας είχα πει και την προηγούμενη εβδομάδα, το Porect 10 έχει πλέον ξεκινήσει.
Αν δεν έχεις ιδέα για τι μιλάω, δες εδώ το post στο οποίο εξηγώ τα βασικά για το Project 10.

10 sites, 10 εβδομάδες και 5 προορισμοί λοιπόν.
Βρίσκομαι ήδη στη Σκόπελο, τον πρώτο μου προορισμό και δουλεύω στο πρώτο μου site.

Η Wikipedia μας ενημερώνει:

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Έχει έκταση περίπου 96 τετρ. χιλ.και περίμετρο 67 χιλιόμετρα. Έχει δύο βουνά, το Παλούκι (565 μ. ύψος) και το Δελφί (680 μ. ύψος).
Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Έχει καλή τουριστική υποδομή, συγκεντρώνει όμως λιγότερο κόσμο (30.000 άτομα 15/8/2007) από τη γειτονική κοσμοπολίτικη Σκιάθο και διατηρεί σε μεγαλύτερο βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Περισσότερα

Το ταξίδι ήταν πολύ ευχάριστο. Δεν την είχα κάνει αυτή την διαδρομή. Από Πάτρα στον Βόλο οδικώς (Ναυπακτος, Γαλαξίδι, Μπράλος, Αμφισα, Λαμία κλπ.).

Screen Shot 2013-05-03 at 6.50.06 PM
Ειχα πολλά χρόνια να περάσω από τον Βόλο. Το φημισμένο λιμάνακι του, πραγματικά εξαιρετικό. Τσιπουράδικα, μπαράκια και πολύ ζωή. Εμεινα μόνο κάποιες ώρες σε αναμονή για το πλοίο. (το έβαλα στην λίστα όμως για αργότερα).

Το πλοίο ξεκίνησε.
BookVirginityΕκει ξεκίνησα και εγώ το πρώτο μου βιβλίο (από τα 5 που θέλω να διαβάσω κατά την διάρκεια του Project 10).
Επέλεξα για την αρχή την αυτοβιογραφία του Richard Brandson, “Losing my virginity”. Φαίνεται εξαιρετικό για την ώρα και πως να μην είναι αφού η ζωή του μοιάζει με παραμύθι.

Περισσότερα για αυτό όμως αργότερα.

Το πλοίο έκανε περίπου 4 ώρες να πιάσει λιμάνι στην Σκόπελο.

Μόλις πάτησα το πόδι μου στο νησί, έπαθα ότι παθαίνω πάντα σε τέτοια ταξίδια, άδειασα. Πραγματικά.

Μέσα σε λίγες ώρες και αφού ήρθα σε επαφή με μερικούς ντόπιους, οι μηχανές κατέβασαν στροφές. Προσαρμόστηκα σχεδόν αμέσως στο “χαλαρό” και “χωρίς άγχος” ντόπιο τρόπο επικοινωνίας και γενικότερης νοοτροπίας.

Ολα δείχνουν πως θα είναι τέλεια εδώ. Δεν έχω κάνει και ποτέ Πάσχα σε νησί. Θα τα δούμε όμως αυτά στην πορεία.

Στα δικά μας τώρα

Για να μην “χαθώ” στην όλη φάση και περάσω από το “ταξιδεύω και δουλεύω¨ στο “κάνω διακοπές”, είπα να έχω ένα βασικό πρόγραμμα. Τίποτα πολύ συγκεκριμένο. Απλά μια σειρά από κανόνες γιατί οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά οριακές.

Για παράδειγμα, θέλω κάθε μέρα να κάνω μερικά πράγματα ώστε να προχωράει το Project. Δεν πρέπει να ξεχνάω τον στόχο μου.
Φυσικά θέλω και να γνωρίσω το νησί, τους ντόπιους και να περάσω όμορφα. Να διαβάζω και τα βιβλία μου.

Σήμερα (ημέρα 2) έκανα και το πρώτο μπανάκι στην “Μηλιά”. Μια πολύ όμορφη παραλία αντιπροσωπευτική (νομίζω για την ώρα) της Σκοπέλου. Καταγάλανα νερά και το βουνό να μπαίνει σχεδόν μέσα στην θάλασσα. Μαγεία.

milia beach skopelos

Και πάλι στα δικά μας

Το πρώτο site είναι ήδη στον αέρα. Εχω επιλέξει σε τι προϊόντα θέλω να στοχεύσω (είπαμε πως το Project10 έχει να κάνει με φυσικά προιόντα κυρίως) και είμαι στην φάση που ετοιμάζω την στρατηγική για το βασικό του περιεχόμενο. Θέλω να συνδυάσω μια σειρά από τεχνικές που έχω δει πως δουλεύουν και να δημιουργήσω ένα υβριδικό μοντέλο.

Ουσιαστικά, θέλω να ξεκινήσω το site αυτό ως niche site (εξαιρετικά στοχευμένο δηλαδή σε μια κατηγορία) και στην πορεία αν έχει επιτυχία να το αναπτύξω σε authority site. Αυτο όμως πρέπει να το έχω στο μυαλό μου από τώρα για να δημιουργήσω και την ανάλογη στρατηγική περιεχομένου.

Θα δούμε πως θα πάει. Σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Σας είπα πως το δωμάτιο μου έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΕΑ; Ειναι αλλιώς να δουλεύεις από εκεί.

True story! 🙂

Σύντομα περισσότερα νέα.

Καλή Ανάσταση!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχόλια

comments