Δέκα νέα sites σε δέκα εβδομάδες και 5 προορισμοί (Project 10)

pr10_logo

Νέο Project λοιπόν! Τα πράγματα βέβαια δεν είναι όσο απλά τα λέει ο τίτλος. Ναι, ο στόχος είναι να δημιουργήσω 10 νέα sites σε 10 εβδομάδες, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται μια σειρά από πολλές και μεθοδικές ενέργειες. Όταν μάλιστα θα ταξιδεύω παράλληλα, τότε όλα γίνονται πιο ενδιαφέροντα, δεν συμφωνείτε;

Και όταν λέω 10 sites, εννοώ όλο το πακέτο. Domains, keyword research, content strategy, on page και off page SEO, targeting, marketing, τα πάντα!

Γιατί όμως ξεκινάω ένα τόσο φιλόδοξο Project;

Αφενός, γιατί θέλω να δοκιμάσω μια σειρά από τρόπους (νέους και παλαιότερους) με τους οποίους μπορώ να κερδίσω χρήματα παθητικά.

Αφετέρου, γιατί ήθελα από καιρό να ξεκινήσω μια σειρά από νέα sites, αλλά διαρκώς το ανέβαλα. Έτσι απλά αποφάσισα να ξεκινήσω.

Και αυτό είναι κλειδί και για εσάς όλους. Μπορείτε να αναβάλλετε να δημιουργήσετε το πρώτο σας web property, για πάντα. Μπορείτε όμως να ξεκινήσετε ΤΩΡΑ.

Αυτή είναι πολλές φορές η μόνη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που τα καταφέρνει online και σε κάποιον που δεν τα καταφέρνει.

Το γεγονός δηλαδή πως ο ένας, απλά το προσπάθησε.

Anyway, πίσω στο project. Ας το βαφτίσουμε “Project 10”

me_laptop

10 νέα sites λοιπόν. Μεγάλο πράγμα. Αλλά έχω πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχο.
Τα 10 αυτά sites (τα οποία σκοπεύω μέχρι το τέλος τους έτους να τα έχω κάνει 50) θα στοχεύουν σε διάφορα πράγματα.
Εκτός λοιπόν από το monetization (ρευστοποίηση / νομισματοποίηση, τρόπος για να κερδίζεις χρήματα τέλος πάντων) μέσω Google Adsense, το οποίο έχουμε αναλύσει αρκετά μέσα στο Passive Week και μάλιστα μέσα από το πρώτο PassiveWeek Project αποδείξαμε πως λειτουργεί άψογα, θα κινηθώ και σε άλλα μονοπάτια.

Θέλω να ασχοληθώ έντονα με “φυσικά προϊόντα”. Είχα κάνει κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν,και μάλιστα είχα αρκετές πωλήσεις, αλλά νιώθω πως δεν ασχολήθηκα αρκετά. Σαν να μην το έδωσα το βάρος που του έπρεπε. Άσε που πλέον, ξέρω πολλά περισσότερα.

Θα “την πέσω” λοιπόν σε συνεργασίες με γνωστά “online shops” (πχ. Amazon).
Στην περίπτωση των “φυσικών προϊόντων” ισχύουν αρκετά από όσα μάθαμε και για το Google Adsense. Απλά αλλάζει αρκετά “η αρχική στόχευση” αλλά και η προσέγγιση σε επίπεδο traffic. Και αυτό γιατί θα προσπαθήσουμε να “χωθούμε” ανάμεσα στην αναζήτηση και την πώληση ενός προϊόντος. Έτσι θα λάβουμε την προμήθεια που μας αναλογεί.

Θα ταξιδεύω (και θα σας πάρω μαζί μου)

iStock_LaptopBeach

Όλο αυτό το διάστημα, θα προσπαθήσω να ταξιδεύω παράλληλα. Αυτό είναι και το καλό όταν δουλεύεις online. Δεν έχει σημασία το που βρίσκεσαι (τα έχουμε πει αυτά). Άλλωστε έχω παρατηρήσει πως όταν ταξιδεύω με ένα Project στο μυαλό μου, με βοηθάει πολύ. (δέχομαι και προσκλήσεις, κυρίως από όμορφα νησάκια, καλοκαίρι έρχεται χεχε!).

Θέλω λοιπόν να ταξιδέψω σε 5 τουλάχιστον διαφορετικά μέρη αυτές τις 10 εβδομάδες.

Και ξεκινάω αυτή την εβδομάδα από την Σκόπελο (φεύγω την Τετάρτη)!

Παίρνω λοιπόν το laptop μου, τα άκρως απαραίτητα και φεύγω! Θα διαβάζετε όλα μου τα νέα μέσα από το PassiveWeek!

Τι θα σας γράφω

Για 10 εβδομάδες (τουλάχιστον) το PassiveWeek θα γίνει το προσωπικό μου ημερολόγιο. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω “τα πάντα” μέσα από αυτή μου την εμπειρία. Αν έχουμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα είναι τέλεια!

Τι δεν θα σας γράφω

Σε αυτή την περίπτωση και για λόγους privacy αλλά και άμεσου ανταγωνισμού, δεν θα αναφέρω ποιες λέξεις κλειδιά, ποια niches και ποια domains επέλεξα. Όχι τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθούν τα πράγματα σε κάθε web property.
Θα κωδικοποιήσω όμως το κάθε site ξεχωριστά (πχ. Site1, Amazon site 2, Zazzle Site 1) κλπ, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο.

Outsourcing

Δεν θα πω ψέματα. Σκοπεύω να κάνω κάποια πράγματα στην πορεία outsource. Και αυτό, γιατί θέλω ό,τι χτίσω να συμπεριλαμβάνει αυτοματισμούς που θα το κάνουν πραγματικά sustainable. Θα σας λέω τι και πως κάνω outsource φυσικά. Θα προσπαθήσω όμως να κάνω όσα περισσότερα μπορώ μόνος μου.

Οι βασικοί μου στόχοι

Σε 10 εβδομάδες θέλω να έχω πετύχει τα εξής.

  • Να έχω στήσει 10 ολοκληρωμένα και ιδιαίτερα στοχευμένα web properties
  • Να έχω ξεκινήσει να βγάζω τα πρώτα μου χρήματα από αυτά.
  • Να έχω ταξιδέψει σε 5 διαφορετικά μέρη, από όπου και θα αναπτύξω το Project 10
  • Να έχω διαβάσει 5 business books (από αυτά που μου αρέσουν)

 

Πάμε; Έχουμε ήδη ξεκινήσει!

Ναι, η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα (29/4) θεωρείται η εβδομάδα #1.

Καλή αρχή λοιπόν, και καλή μου (μας) επιτυχία!

Stay tuned!

[Παρακολούθησε το PROJECT 10 μέσα από αυτή την σελίδα. Έχει και Live Blog!] (click)

Σχόλια

comments