Το βιβλίο που θα σου αλλάξει τη ζωή!

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για ένα βιβλίο που μου άλλαξε τη ζωή. ΟΚ, ψαχνόμουν και εγώ δε λέω, αλλά είναι κάποιες μαγικές στιγμές που διαβάζεις ή βλέπεις κάτι και λες… “ποιος τα πήρε όλα αυτά μέσα από το κεφάλι μου”;

Πριν καιρό λοιπόν, ο φίλος Andrew Warner (του Mixergy.com, θα μιλήσουμε για το Mixergy και ίσως κάνουμε και μια κουβέντα με τον Andrew στο μέλλον) σε μια από τις πολλές skype-συζητήσεις που κάναμε, μου πρότεινε να διαβάσω το “4-hour workweek” του Timothy Ferriss.

Το όνομα “Ferriss” μου έκανε γνωστό, και όντως τον ήξερα τον τύπο από το podcast “Random” που έκανε με τον ιδρυτή του Digg.com, Kevin Rose.

Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως την ίδια στιγμή παρήγγειλα το βιβλίο από το Amazon. (δες το εδώ).

Έδρασα λοιπόν

Είναι σημαντικό, όταν κάποιος που εκτιμάς πολύ σου προτείνει κάτι, να μην το αγνοείς. Μέσα από τέτοιες συζητήσεις και υποδείξεις, παρακάμπτουμε το χάσιμο χρόνου και λαμβάνουμε συμπιεσμένες πολύτιμες πληροφορίες από πηγές που ο άλλος αναζήτησε για καιρό και τις ανακάλυψε. Δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό κάθε φορά. Όταν κάποιος έχει την μεγαλοκαρδία και την ευγένεια να μοιραστεί τις πηγές του μαζί μας, απλά τις αρπάζουμε και τις μελετάμε εξονυχιστικά.

Όσο το βιβλίο ερχόταν ταχυδρομικώς, εγώ έκανα την έρευνα μου πάνω στο πρόσωπο του συγγραφέα αλλά και σχετικά με το τι έλεγε ο κόσμος για το βιβλίο αυτό. ΟΚ, πριν ακόμα το λάβω στα χέρια μου, είχα αγοράσει την Kindle έκδοση του και το διάβαζα (kindle έκδοση εδώ).

Πραγματικά ένιωσα πως γνώρισα κάποιον που με καταλαβαίνει. Έναν φίλο καλό που βλέπει τον κόσμο όπως και εγώ. Κάποιον που πιστεύει πως πρέπει να εργαζόμαστε για να ζούμε και όχι το αντίθετο. Κάποιον που θέλει να δουλεύει έξυπνα για να χρησιμοποιεί τον χρόνο που περισσεύει για ό,τι τον εξιτάρει και τον κάνει χαρούμενο. Κάποιον που αμφισβητούσε το σημερινό μοντέλο εργασίας και γενικότερης διαβίωσης, όπως και εγώ, και πίστευε πως ζούμε λάθος.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν, αγόρασα 10 αντίτυπα και τα μοίρασα σε φίλους, μόνο και μόνο για να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου και να τους δώσω και έντυπα, αυτό που τόσο καιρό προσπαθούσα να τους πω.

Το βιβλίο “rocked my world” φίλοι μου. Και θα κάνει το ίδιο και σε εσάς.

Κέρδισε ένα αντίτυπο

Κάνε share αυτό το post στο facebook, και αφού κάνω μια μικρή κλήρωση θα στείλω ένα αντίτυπο στον τυχερό.

Definition – Elimination – Automation – Liberation

Στο βιβλίο ο Tim μιλάει γενικά για το πως θα μπορέσεις να δουλεύεις μερικές ώρες (έως και 4) την εβδομάδα και να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα. Σε πολύ γενικές γραμμές δηλαδή, πώς να δουλεύουμε λίγο και να ζούμε περισσότερο. Πώς να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Στο PassiveWeek θα δείτε πολλά κοινά με το βιβλίο αυτό. Γιατί απλά, η λογική μου είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένη με αυτή του βιβλίου. Διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και κάποια άλλα πρέπει να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα για να έχουν νόημα, αλλά είναι λεπτομέρειες. Από το 2005 προσπαθούσα ουσιαστικά να κάνω ακριβώς ό,τι περιγράφει το βιβλίο αυτό.

Εννοείται πως αναζήτησα τον Tim, και εννοείται πως τον εντόπισα και βρήκα τρόπο να του μιλήσω. Σε επόμενα posts θα μιλήσουμε και για το πως μπορούμε να εντοπίσουμε και να προσεγγίσουμε οποιονδήποτε. Από τον Bill Gates, μέχρι τον Barack Obama. Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές που δουλεύουν (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Ο Tim είναι γενικά ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος. Του αρέσει να αμφισβητεί τα πράγματα και να πειραματίζεται με νέες τεχνικές. Κάντε ένα google search και “ψάξτε” τον λίγο, αξίζει τον κόπο.

Ο Tim μιλάει για το βιβλίο του

Σας προτείνω λοιπόν να το μελετήσετε παράλληλα με ό,τι κάνουμε εδώ στο PassiveWeek (δεν ξέρω αν υπάρχει και σε ελληνική μετάφραση). Θα σας εμπνεύσει και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την κατάλληλη λογική και σκέψη (mindset).

Παράλληλα, θα μοιράζομαι μαζί σας πηγές, blogs και άτομα που παρακολουθώ, ώστε να μπορείτε και εσείς να ακολουθείτε τις εξελίξεις, να μαθαίνετε περισσότερα και να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. (ρίξτε μια πρώτη ματιά στο blog του Tim, μην τρομάξετε αν δεν καταλαβαίνετε πολλά από αυτά που θα διαβάσετε, είναι νωρίς ακόμα).

Για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση, ακολουθήστε με στο Twitter ή στο Facebook.

Περιμένω τα σχόλια σας για το βιβλίο!

Σχόλια

comments