WOW! Τα πρώτα μου χρήματα με το νέο μου site!

CouplesCookingClasses

Ένα μικρό update αυτή την φορά για να σας ενημερώσω τα κάτι ευχάριστο. Όπως σας είχα πει στο προηγούμενο post μου, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα είχα δει τα ranking μου να κινούνται λίγο θετικότερα.

Βλέποντας παράλληλα και την επισκεψημότητα να παίρνει τα πάνω της (όχι τρελά πράγματα, 20-30 επισκέψεις / ημέρα) αποφάσισα να σηκώσω μερικές διαφημίσεις από Google Adsence και να δοκιμάσω τα νέρα.

Μπορείτε να τις δείτε αν πάτε μια βόλτα από το CouplesCookingClassesHQ.com

Τις πρώτες 5 ημέρες του Φλεβάρη λοιπόν, είχα 18 κλικ. Σχεδόν 15% conversion! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Παρατήρησα βέβαια, πως στο βασικό μου keyword ήμουν στην πρώτη σελίδα της google (rank 9) ! Αυτό όμως λογικά δεν θα κρατήσει και πολύ λόγο Google Dance.

Το κάλο όμως με το keyword μου, είναι πως έχει αρκετά υψηλό CPC (Cost Per Click). Με περίπου 0,40 / κλικ λοιπόν, έβγαλα τα πρώτα μου 6,75€. (το είχαμε δει αυτό όταν το επέλεγα)

ccc_adsense

Θα μου πείτε, σιγά το πράγμα. Κι όμως, είναι 6,75€ που δεν είχα τα οποία θα αθροίσουν λογικά, περίπου 40€ στο τέλος του μήνα.

Και μην ξεχνάτε, πως ακόμα τα ranks μου είναι πολύ αδύναμα σε σχέση με τον στόχο που έχω, δηλαδή να χτυπήσω τις 3 πρώτες θέσεις για τουλάχιστον 3 keywords. There is HUGE potential!

Τι θα κάνω όμως για να το πετύχω αυτό;

Τα πρώτα αυτά αποτελέσματα, μου έδωσαν δύναμη. Δεν είναι το ποσό, αλλά ο τρόπος και γενικά οι ενδείξεις πως κάτι πάει καλά.

Σκέφτηκα λοιπόν, να ξεκινήσω το πλάνο που είχα με τις πολιτείες (δες εδώ).

Στην έρευνα μου είχα κάνει στο Market Samurai, σχετικά με το βασικό μου keyword, είχα παρατηρήσει πως ο κόσμος ψάχνει για μαθήματα μαγειρικής για ζευγάρια, αλλά ανά πολιτεία.

ccc_long_tail_keywords

Αυτό ψάχνουν; Αυτό θα τους δώσω.

Ξεκίνησα λοιπόν, μια σειρά από posts, τα οποία στοχεύουν τις πολιτείες της Αμερικής, μια προς μια.

Κάθε post περιλαμβάνει, μια μικρή εισαγωγή για την πολιτεία, έναν χάρτη και μια λίστα με μερικά Couples Cooking Classes για την πολιτεία αυτή.

Έτσι πετυχαίνω μια σειρά από πράγματα.

  • Πρώτον, προσθέτω άπειρο υλικό στο site μου. Ότι καλύτερο δηλαδή για να ταΐζω την Google.
  • Δεύτερον, το περιεχόμενο μου έχει αξία για τον επισκέπτη. Αρά μπορεί να ξαναμπεί ή να το μοιραστεί με το social graph του.
  • Και τρίτον, στοχεύω σε ένα σορό long tail keywords, τα οποία πιστεύω να μου φέρουν περισσότερο traffic, θα με βοηθήσουν στα rankings μου και λογικά θα μου αυξήσουν σιγά σιγά το κέρδος.

Έχω ήδη δημιουργήσει και προγραμματίσει τα 10 πρώτα states, τα οποία θα ποστάροντε αυτόματα τις επόμενες ημέρες και μέσω του Onlywire θα δημιουργούνται και τα πρώτα βασικά backlinks.

Η όλη διαδικασία, μου πήρε περίπου 30 λεπτά. Έτσι, καταλαβαίνουμε την αξία του να αυτοματοποιούμε ότι μπορούμε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.

Φτάσαμε στο τέλος του Project δηλαδή;

Έτσι λοιπόν, φτάσαμε ουσιαστικά και το ποθητό αποτέλεσμα του Project.

Αν θυμάστε, ο στόχος που είχαμε βάλει κάπου μέσα στον Νοέμβρη ήταν:

“Ο στόχος θα είναι να στήσω ένα niche site από την αρχή, να καταφέρω να το φτάσω στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της google για το βασικό μου keyword και να βγάλω έστω και 1$ (ή ευρώ ή γεν ή στερλίνα .. you got the point) χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 1 από τους 6 βασικούς τρόπους που έχουμε μάθει για παθητικό εισόδημα.”

mission-completed

Αυτό το πετύχαμε, και με το παραπάνω μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες γεμάτους απρόοπτα. Για την ακρίβεια δεν κατάφερα να ασχοληθώ με το site μου περισσότερο από ένα μήνα (ουσιαστικά).

Αλλά για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν θέλω να σταματήσω εδώ. Αν δεν έχετε αντίρρηση λέω να συνεχίσω να στέλνω ανανεώσεις σχετικά με τον πρόοδο του site.

Άλλωστε έχω πολλά ακόμα να δοκιμάσω. Και θα σας λέω τα πάντα γι’ αυτά. Πιστεύω πως είμαστε στην αρχή!

Θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο.

Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε και να δούμε μέσα από το PassiveWeek αλλά και το PassiveWeek Project!

🙂

Σχόλια

comments